Evenimentul Zilei > Sport > Dinamo va avea antrenor, începând de joi. Omul care va încerca să salveze o formație aflată în haos total
Dinamo va avea antrenor, începând de joi. Omul care va încerca să salveze o formație aflată în haos total

Dinamo va avea antrenor, începând de joi. Omul care va încerca să salveze o formație aflată în haos total

Dinamo a ajuns la 7 înfrângeri consecutive în campionat și va avea un nou antrenor începând de joi. După mai multe runde de negocieri, cele două părți au bătut palma.

După mai bine de o săptămână de negocieri cu Dinamo, Mircea Rednic (59 de ani) va semna un contract cu echipa din Ștefan cel Mare, aflată la pământ. Înțelegerea dintre cele două părți va fi oficializată joi, după cum anunță gsp.ro.

Mircea Rednic semnează, joi, cu Dinamo. Va fi la al cincilea mandat

„Puriul” a mai pregătit gruparea „roș-albă” în 2006 – 2007, 2008 – 2009, 2015 – 2016 și 2018 – 2019. El este antrenorul care a adus ultimul titlu în „Groapă”, în 2007. Ultima dată, Mircea Rednic a antrenat-o pe FC Viitorul, actuala Farul Constanța, și a fost demis în luna aprilie. În acest sezon, Dinamo a ajuns la 7 înfrângeri consecutive în Liga I.

Oficialii echipei Dinamo au încercat două săptămâni să scape de italianul Dario Bonetti, antrenor care nu voia să renunțe la postul său. În cele din urmă, înțelegerea a fost reziliată unilateral. „Noi așteptam să-și dea el demisia de onoare, după eșecul cu FCSB. N-a venit, astfel că am luat decizia să reziliem unilateral contractul. Avem această opțiune, ne permite legea insolvenței să renunțăm la orice contract pe care îl considerăm dezavantajos clubului în primele 3 luni de la intrarea în insolvență. Bonetti poate ataca decizia, bineînțeles, dar eu spun că suntem acoperiți în totalitate de lege”, spunea Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al clubului aflat în insolvență, pentru fanatik.ro.

Discuții intense în ultimele zile

„În ultima perioadă am venit tot timpul în situații delicate în care se afla clubul, dar niciodată în situația asta, în care echipa nu merge, probleme cu antrenorii, echipa iar a intrat în insolvență. E adevărat că m-am văzut cu domnul Badea, dar cu el mă vad mereu când am posibilitatea, că mai avem și afaceri împreună.

Nu s-a discutat nimic de contract, am zis «Prima dată, așa mi se pare corect, reziliați cu antrenorul care e și, după ce echipa nu mai are antrenor, cu mare drag discutăm». În România vin doar la Dinamo”, afirma Mircea Recnic săptămâna trecută, la Sport Total FM.