Evenimentul Zilei > Sport > Dinamo – Steaua, un derby din care n-a mai rămas nici numele. Scormonind prin cenușa marii rivalități
Dinamo – Steaua, un derby din care n-a mai rămas nici numele. Scormonind prin cenușa marii rivalități

Dinamo – Steaua, un derby din care n-a mai rămas nici numele. Scormonind prin cenușa marii rivalități

De marile echipe ale fotbalului românesc nu se mai poate spune că a rămas nici numele, ținând cont că „roș-albaștrii” se numesc FCSB.

– 29 iunie 1988. Finala Cupei României, dintre Steaua și Dinamo, se întrerupe la scorul de 1-1. Gabi Balint a marcat pentru „militari”, în minutul 90, golul a fost anulat pentru ofsaid, iar steliștii au ieșit de pe teren. Ei au și câștigat trofeul, la „masa verde”, dar victoria a fost anulată după 1990. Steliștii le-au oferit trofeul rivalilor, dar aceștia au refuzat să-l primească.

– 9 septembrie 1989. Dinamo câștigă în Ghencea cu 3-0 și oprește o serie de 106 meciuri fără înfrângere reușite de Steaua pe plan intern. Jocul nu a fost transmis la televizor.

– La 2 mai 1990, Dinamo a câștigat finala Cupei României, după ce a învins-o pe Steaua cu 6-4. A fost derby-ul cu cele mai multe goluri din istorie.

– 6 octombrie 1991. „Câinii” înving pe teren propriu, cu 1-0. Urmează o pauză de nouă ani în care Steaua rămâne invincibilă în fața rivalei, până la 22 aprilie 2000, atunci când cedează în „Groapă” cu 2-3.

– 10 mai 1997. Steaua câștigă cu 3-1, dar meciul rămâne în istorie pentru că ultrașii dinmoviști au dat foc peluzei din dreapta tribunei oficiale. Suporterii sărbătoresc în fiecare an acest eveniment.

– 4 aprilie 1998. Se înregistrează cea mai mare diferență de scor 5-0, pentru steliști, joc găzduit de Ghencea.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE