Editura Evenimentul si Capital

MAI va încerca să desființeze asocierea dintre CS Dinamo și ACS FC Dinamo, pentru a putea reconstrui stadionul

Autor: | | 0 Comentarii | 282 Vizualizari

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat, vineri, prin ministrul Carmen Dan, că va încerca să desființeze asocierea dintre Clubul Sportiv Dinamo și ACS FC Dinamo, pentru a putea reconstrui stadionul din Șoseaua Ștefan cel Mare.

''MAI a încercat să găsească o soluție, dar la ACS FC Dinamo primează interesul privat. Ei au profitat de patrimoniul statului, iar acum ne aflăm în fața unei reale ocazii de investiții și modernizare. Am așteptat din partea lor până astăzi un răspuns, o poziție și nu am primit nimic, dar ei au dat ieri un comunicat în presă și am înțeles că aceasta este poziția lor. Nu sunt dispusă ca nimeni din MAI să încalce legea pentru ca niște băieți deștepți să-și rezolve problemele financiare. CS Dinamo are pagube de peste patru milioane de lei și ne-am dat seama că scopul financiar de interes privat a fost predominant mereu. S-a vorbit mult de un interes pentru sport, public și fotbal, dar nu este nimic adevărat din toate lucrurile astea. În concluzie, MAI va desființa asocierea dintre CS Dinamo și ACS FC Dinamo'', a spus ministrul, într-o declarație de presă, scrie Agerpres.ro

''În legătură cu insolvența, ACS FC Dinamo nu este interesat de sport, suporteri și echipe de fotbal. În concluzie, vom cere accelerarea procesului de insolvență. Menționez că din 2010 nu s-a întâmplat nimic în acest sens. Nici măcar o evaluare a datoriilor'', a precizat Carmen Dan.

''MAI își dorește un nou stadion în Ștefan cel Mare, dar nu voi ceda niciunui fel de presiune'', a subliniat ministrul.

''Obiectivul care urmează să fie construit nu are doar un stadion, un gazon, tribune, vestiar și tabelă de marcaj, este vorba de o întreagă infrastructură comercială ce urmează să apară sub tribune, cafenele, spații de cazare, fast food-uri. Adevărul nu este pe teren, ci sub tribune'', a mai spus ministrul Carmen Dan. Ministrul le ceruse săptămâna aceasta reprezentanții legali ai ACS FC Dinamo București să-și reconsidere punctul de vedere, să reanalizeze propunerea înaintată și să accepte excluderea din asociere a bunurilor care ar urma să facă obiectul investițiilor, așa cum au fost ele menționate în propunerea de act adițional înaintată la data de 25 aprilie 2017.

''În continuarea demersurilor pentru predarea documentației către Compania Națională de Investiții în vederea realizării noului stadion Dinamo, Clubul Sportiv Dinamo București al MAI a primit la, sfârșitul săptămânii trecute, un răspuns la propunerea de act adițional transmisă la data de 25 aprilie 2017 către ACS FC Dinamo București. Propunerea ACS FC Dinamo București nu poate fi acceptată deoarece prin aceasta se urmărește doar retragerea bunurilor și suspendarea utilizării stadionului Dinamo și nu cedarea acestor sarcini, ceea ce înseamnă că statul ar trebui să investească pentru un interes privat'', anunțase Ministerul Afacerilor Interne, într-un comunicat.

ACS FC Dinamo București, aparținând fostului finanțator al grupării de fotbal, Nicolae Badea, entitate distinctă de societatea care deține echipa de fotbal Dinamo București (FC Dinamo 1948 SA), a impus un termen de 15 zile ca după realizarea noului stadion de către stat, societatea privată să-și reia dreptul de utilizare pe acesta și tot pe o durată nedeterminată. ''Această soluție propusă de ACS FC Dinamo București presupune o grevare viitoare de sarcini asupra imobilului, ceea ce contravine legii (Anexa 3 a Ordonanței 25/2001)'', potrivit MAI. Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a subliniat în data 10 mai 2017 că singura soluție pentru realizarea investiției o reprezintă cedarea de către ACS FC Dinamo București a tuturor sarcinilor care grevează stadionul Dinamo, atât în prezent, cât și în viitor, aceasta fiind propusă de actul adițional pe care CS Dinamo București l-a înaintat, la data de 25 aprilie 2017, către ACS FC Dinamo București. Potrivit ministrului afacerilor interne, CS Dinamo este înscris la masa credală în procesul de insolvență al ACS FC Dinamo cu creanțe în valoare de 4,3 milioane de lei. "CS Dinamo este înscris la masa credală cu o sumă de aproximativ 4,3 milioane de lei, creanță chirografară reprezentând 8,3% din totalul creanțelor ACS FC Dinamo. Suma reprezintă datoriile neachitate ale asociației față de CS Dinamo ca urmare a neplății utilităților în perioada 2002-2010 și a penalităților", a spus Carmen Dan. La 27 februarie, președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, anunța că există riscul ca Stadionul Dinamo să nu intre în planul de modernizare pentru organizarea în România a EURO 2020.

Pagina 1 din 2
Tag-uri: Dinamo, MAIStirile zilei

Alte articole din categoria: Sport

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI