În 2006, pe vremea asta, ministrul muncii din guvernul Grindeanu, Lia Olguţa Vasilescu, voia să părăsească PRM, după o ceartă cu Corneliu Vadim Tudor, şi îşi negocia trecerea la PNL sau PC.
Lia Olguţa Vasilescu era preşedintele organizaţiei de tineret a PRM şi preşedintele Comisiei de Învăţământ a Camerei Deputaţilor.
Susţinatoare înfocată, până atunci, a lui Vadim, Lia Olguţa Vasilescu era nemulţumită că nu primise o funcţie serioasă de conducere în PRM. După ce îşi arătase nemulţumirea, Vadim a tăvălit-o în stilu-ă binecunoscut în Tricolorul, oficiosul PRM.
Aşa că ea trecuse la negocieri serioase cu liberalii şi conservatorii. Apropierea de PNL încerca s-o facă prin ministrul delegat pentru relaţia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu, cu care era în relaţii de prietenie. Surse din PRM susţineau că Lia Olguţa Vasilescu ar fi intenţionat să îşi anunte demisia în ultima sedinta de plen a Camerei din 2005 dar, nefinalizarea negocierilor cu liberalii şi conservatorii, au făcut-o să amâne.
Pe fir a intrat şi Gigi Becali, şeful Partidului Noua Generaţie (PNG), care o dorea "vicepreşedinte naţional". "Este adevărat că negociez cu Olguţa Vasilescu. Îi ofer postul de vicepreşedinte naţional al PNG. Este o fată de mare valoare care ştie ce face", declara Gigi Becali.
"Vadim nu ştie absolut nimic. Ce, trebuie să îl intreb eu pe Vadim când am de gând să fac ceva? Cu Vadim vorbesc rar, o data la cinci luni. Aşa că nu trebuie să îl întreb nimic pe Vadim", mărturisea Becali.
În cele din urmă, Lia Olguţa Vasilescu avea rămână în PRM până în decembrie 2007, când s-a înscris în PSD. Din anul 1991, Lia Olguţa Vasilescu era membru al Partidului România Mare, iar doi ani mai târziu, în 1993, preşedinte al Organizaţiei de Tineret România Mare, Dolj. Din 2000 până în 2004 a fost şi purtător de cuvânt PRM. În anul 2000 a obţinut primul mandat de parlamentar, fiind deputat de Dolj până în 2008.