Evenimentul Zilei > Monden > Din Sydney în Londra, sau cum să parcurgi 42.000 de kilometri pe o motoretă de poștaș
Din Sydney în Londra, sau cum să parcurgi 42.000 de kilometri pe o motoretă de poștaș

Din Sydney în Londra, sau cum să parcurgi 42.000 de kilometri pe o motoretă de poștaș

Venim cu o altă relatare din ciclul „oameni cu moto la cap”. De această dată, vorbim despre un britanic care, într-o zi, s-a săturat de locul de muncă și a plecat în căutarea aventurii pe două roți.

Motocilcliștii din categoria „Adventure” nu țin cont de câți cai putere trebuie să aibă „motorul” ca să parcurgă distanțe uluitoare pe două roți, cel puțin unii dintre ei. Cu cât mai mică, mai ușoară și mai ușor de reparat, pare a fi motocicleta perfectă pentru aventurieri.

Britanicul Nathan Millward se bucura de șederea sa în Australia, unde lucra cu zâmbetul pe buze în fiecare zi într-o cafenea din Sydney. Dar zilele sale fericite în „Țara Cangurilor” erau pe terminate. Era în 2009, iar extinderea vizei de ședere a lui Nathan nu s-a mai putut realiza. Autoritățile i-au transmis că mai are doar trei zile la dispoziție pentru a-și strânge lucrurile și de a părăsi Australia.

Micuța „Dorothy” și un traseu ce s-a întins pe trei ani

În scurt timp, britanicul a decis că nu vrea să zboare înapoi spre Anglia și că mai bine trebuie să călătorească spre casă cu motocicleta sa. O motocicletă precum cea pe care o folosesc poștașii în zi de serviciu, așa a catalogat-o el. Este vorba despre o Honda cu doar 105 centimetri cubi, și care nu poate depăși mai mult de 60 de kilometri pe oră! Și, totuși, a avut călătoria vieții sale, chiar și pe acest „ponei” japonez, căruia el i-a spus „Dorothy”.

Așa că, Nathan și-a strâns hainele și alte bunuri doar într-o cutie metalică, pe care a fixat-o pe „codița” motocicletei sale. A plecat fără alte vize pentru țările în care intra în drumul său spre Regatul Unit al Marii Britanii, dar și fără cunoștințe mecanice despre „motoreta” sa. Ba mai mult, nici măcar el nu era sigur că va putea ajunge până în Londra astfel. Startul în marea sa călătorie l-a luat din fața Operei din Sydney și a dus-o la bun sfârșit după mai multe luni. În tot acest timp, britanicul nu doar a avut o călătorie de proporții, ci și-a descoperit și limitele. Ruta Sydney-Londra a durat trei ani! Traseul său a inclus următoarele țări: Australia, Malaysia, Thailanda, India, Iran, Turcia, Grecia, Bulgaria, România, Ungaria, Austria, Germania, Franța, Anglia.