Cu toate acestea, preşedintele american Donald Trump i-a trimis un mesaj de felicitare, cu ocazia zilei de naştere, liderului nord-coreean Kim Jong-un, după cum a dezvăluit vineri consilierul pentru securitate naţională al Coreei de Sud, Chung Eui-Yong, citat de Reuters, preluată de Agerpres.

Chung, care s-a întâlnit săptămâna aceasta cu Trump la Washington, le-a dezvăluit jurnaliştilor că i s-a înmânat un mesaj pentru a fi transmis în Coreea de Nord, iar acesta a fost transmis joi.

„Ziua în care ne-am întâlnit era ziua de naştere a lui Kim Jong-un şi preşedintele Donald Trump şi-a amintit acest lucru şi mi-a cerut să transmit mesajul”, a declarat Chung după ce s-a întors în Coreea de Sud.

Se crede că ziua de naştere a lui Kim Jong Un este la 8 ianuarie, cu toate că regimul nu a confirmat niciodată această dată. Potrivit informaţiilor Administraţiei americane, Kim Jong Un ar fi născut în 1984, ceea ce înseamnă că ar fi împlinit 36 de ani.

Chung nu a precizat dacă mesajul era unul scris şi nici dacă el conţinea şi altceva în afară de urările cu ocazia zilei de naştere.

Miercuri, Chung a avut de asemenea o întrevedere cu trimisul special al SUA pentru Coreea de Nord, Stephen Biegun, şi a „reafirmat coordonarea strânsă SUA-Republica Coreea în problema Coreei de Nord”, a informat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat american Morgan Ortagus, folosind denumirea oficială a Coreei de Sud.

Relațiile dintre președintele Statelor Unite și liderul din Coreea de Nord se află în impas, în acest moment, din cauza renunțării părții coreene la discuțiile privitoare la denuclearizare.

Te-ar putea interesa și: