Evenimentul Zilei > Social > Din culisele istoriei. Ce injecții i se făceau lui Hitler înainte să-și petreacă noaptea cu Eva Braun?
Din culisele istoriei. Ce injecții i se făceau lui Hitler înainte să-și petreacă noaptea cu Eva Braun?

Din culisele istoriei. Ce injecții i se făceau lui Hitler înainte să-și petreacă noaptea cu Eva Braun?

Nu mai este niciun secret că Adolf Hitler considera cocaina un medicament extrem de eficace, dar nu acesta era stimulentul pe care-l folosea fostul caporal austriac înaintea partidelor de amor.

Potrivit unor documente medicale descoperite în SUA în 2012 (printre care şi un raport de 47 de pagini scris de Theodor Morell şi de alţi doctori care s-au ocupat de Hitler), Führerul a început, la mijlocul anilor ’40, să „tânjească” după cocaină, semn clar că era pe cale să dezvolte o dependenţă severă.

Pe lângă picăturile de ochi care conțineau cocoaină și care îi erau administrate de mai multe ori pe zi, liderul nazist a început să tragă (și) pe nas praf de cocaină „ca să îşi elibereze sinusurile şi să-şi calmeze durerea de gât”.

„Cocaina se poate să-i fi creat Führerului o stare de bine, însă nu a avut niciun efect asupra apetitului său sexual, de exemplu. Ca să rezolve această jenantă problemă, Theodor Morell a început să-i facă injecţii menite să-i sporească virilitatea”, dezvăluie scriitorul Giles Milton în volumul Când Hitler a luat cocaină și Lenin și-a pierdut creierul. Din culisele istoriei (Editura Corint, 2018).

„Substanţele astfel administrate – mai apreciază Milton – conţineau extracte din prostată de taur tânăr. Morell i-a mai prescris şi Testoviron, un medicament derivat din testosteron. Hitler ordona să i se facă o injecţie cu Testoviron ori de câte ori urma să petreacă noaptea cu Evan Braun”.