Evenimentul Zilei > Social > Dilema zilei: Se tem nevaccinații de mecanismul ARN din vaccin? Și anticorpii monoclonali îl au. „Numai dacă ați ști!”
Dilema zilei: Se tem nevaccinații de mecanismul ARN din vaccin? Și anticorpii monoclonali îl au. „Numai dacă ați ști!”

Dilema zilei: Se tem nevaccinații de mecanismul ARN din vaccin? Și anticorpii monoclonali îl au. „Numai dacă ați ști!”

Cel mai sigur tratament împotriva virusului SARS-COV-2 este prevenția. „Adică, vaccinul”, a subliniat medicul primar de ATI Elena Copaciu de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București. Cadrul medical a explicat scepticilor față de imunizare că anticorpii monoclonali funcționează tot pe baza unui mecanism ARN, aidoma vaccinurilor. Numai că lipsa acțiunii are  consecințe devastatoare. În aceste zile, „se stinge o întreagă generație de bunici”, a spus medicul.

„Numai dacă aţi şti!… În zilele acestea se stinge o întreagă generaţie de bunici! Ei mai întâi! Singuri în pustiul reanimărilor Covid, luptând pentru fiecare gură de aer, cu sau fără oxigen! Agonia în insuficienţă respiratorie e cumplită! Într-o ţară care nu are legislaţie „end of life care”! Pentru că nu avem politicieni capabili să îşi asume moartea în demnitate a seniorilor noştri! Moartea e subiect tabu în România, deşi ne pândeşte zilnic pe undeva!”, a atras atenția medicul primar ATI Elena Copaciu de la Institutul „Matei Balș” din Capitală, precizând că vârsta pacienților care dezvoltă forme grave ale bolii a scăzut „vertiginos”.

La ATI nu mai contează dacă ești vaccinat sau nu

Chiar dacă medicii vor să-și facă „doar datoria unei anamneze medicale complete”, pacienții devin „agresivi” în momentul în care personalul se interesează dacă sunt imunizați sau nu împotriva coronavirusului.

„La ATI nici nu mai contează dacă sunt sau nu vaccinaţi! „Regula” e: prezentare tardivă, fibroză pulmonară deja constituită, ivermectină până la toxicitate hepatică, tocilizumab de multe ori prea târziu dat (dacă o fi bun de ceva), aparţinători care aleargă disperaţi după favipiravir (prea puţine evidenţe şi prea mare risc teratogen), remdesivir (evidenţe discutabile) sau, iar, tocilizumab (multe reactii adverse şi beneficii incerte), etc”, a explicat medicul primar ATI.

Totuși, românii par să nu înțeleagă că prevenția este cel mai sigur tratament împotriva pandemiei de coronavirus. Dovezile le vedem zilnic în numărul de infectări, de morți, în numărul sacilor de la morgile pline ale spitalelor.

Și anticorpii monoclonali funcționează pe același mecanism ARN

Medicul Elena Copaciu a ridicat, însă, o întrebare legitimă. „Şi tot nu întelegem ca cel mai sigur tratament este preventia? Adică, vaccinul? Speraţi în anticorpii monoclonali – nu sunt panaceu universal şi sunt tot mecanism ARN! Nevaccinaţilor privilegiaţi trataţi precum Donald Trump, nu vă temeţi de acest mecanism ARN, ci doar de cel inclus in vaccinuri?”, a spus medicul primar ATI.

Elena Copaciu a mai precizat într-o postare pe Facebook că este o „veste extraordinară” că va exista şi un antiviralul Molnupiravir, „dar să vedem analiza organismelor FDA şi EMA şi să nu uităm că tratamentul cel mai sigur e prevenţia”.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: