Evenimentul Zilei > Justitie > Operațiune amplă a DIICOT. 13 INTERLOPI vor ajunge în fața instanței
Operațiune amplă a DIICOT. 13 INTERLOPI vor ajunge în fața instanței

Operațiune amplă a DIICOT. 13 INTERLOPI vor ajunge în fața instanței

Procurorii DIICOT au reţinut 13 membri ai clanului Gruia, acuzaţi de mai multe infracţiuni. Printre captele de acuzare se numără trafic de droguri, trafic de influenţă, dare de mită şi punerea în circulaţie de bani falşi. Mai exact, bancnote de 100 de euro aduse din Bulgaria.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, au fost reţinuţi Nicuşor Voicu, zis "Stan a lui Caran"; Marius Bogdan Georgescu, zis "Buze", Reganster Creţu, zis "Jack"; Cristian Hirghiligiu, zis "Moldoveanu"; Gheorghe Cocoş; Alexandru Ion, zis "Săndel", George Valentin Boboc; Gruia Zanfir, zis "Chiştoc", Alberto Zanfir, zis "Teberică"; Marius Andrei Ionescu; Filip George Nicoară, Cristian Ion, zis "Amet" şi Magdalena Oancea, zisă "Magda". Ei sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc, deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, punerea în circulaţie de valori falsificate, complicitate la punerea în circulaţie de valori falsificate, dare de mită, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă.

Procurorii susţin că, în cursul lunii august 2017, Reganster Creţu, Foreman Didilă, Gruia Zanfir şi Alberto Zanfir, membri ai clanului Gruia, au constituit un grup infracţional organizat, coordonat de Foreman, la care au aderat ulterior şi ceilalţi inculpaţi, cu scopul de a comite infracţiunile de punere în circulaţie de valori falsificate (bancnote de 100 de euro), trafic de droguri de mare risc (cocaină), trafic şi cumpărare de influenţă şi proxenetism.

"S-a reţinut că membrii grupului infracţional au cumpărat şi introdus pe teritoriul României 499 de bancnote de 100 de euro falsificate în Bulgaria, au comercializat droguri de mare risc pe teritoriul municipiului Bucureşti, au traficat şi cumpărat influenţă şi au înlesnit şi obţinut sume de bani de pe urma activităţii de prostituţie desfăşurată pe teritoriul municipiului Bucureşti", precizează DIICOT.

Conform aceleiaşi surse, cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate în cauză au fost ridicate mai multe bunuri, printre care şi droguri, 18 bile ce conţin pulbere de culoare alba (cocaină), sume de bani, o armă de vânătoare, o arbaletă, o macetă, două permise de conducere emise de autorităţile din Marea Britanie având aceeaşi serie, alte bunuri şi înscrisuri cu valoare probatorie.

Inculpaţii urmează să fie prezentaţi Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.