DIICOT a DESTRUCTURAT un grup MILITAR de TEMUT. „CODUL SFÂNT” al infractorilor i-a ȘOCAT pe procurori
Editura Evenimentul si Capital

DIICOT a DESTRUCTURAT un grup MILITAR de TEMUT. „CODUL SFÂNT” al infractorilor i-a ȘOCAT pe procurori

Autor: | | 1 Comentarii | 12566 Vizualizari

DIICOT a reușit să obțină condamnarea unora dintre cei mai periculoși interlopi din România. În 14 octombrie 2015, procurorii DIICOT i-au trimis în judecată pe Adrian Botez, zis „Țîță”, şi pe 17 „locotenenţi” ai acestuia, pentru 27 de tâlhării, acuzaţiile fiind de constituire sau aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, instigare şi complicitate la tâlhărie calificată, instigare la furt calificat, favorizarea făptuitorului şi tăinuire.

Procurorii DIICOT au rămas șocați de regulile grupului. Povestea din spatele grupului infracțional este halucinantă, iar „codul de onoare” al grupării presupune o serie de reguli „sfânte”, de la care nu se abate niciun membru, informează cancan.ro.

Liderul grupării „Academia Infractorilor Români”, Adrian Botez, zis ”Ţîţă”, a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 30 de ani de închisoare cu executare după ce a fost găsit vinovat pentru toate cele 25 de capete de acuzare. Instanţa a stabilit ca Botez să plătească un milion de lei cheltuieli judiciare către statul român. Ulterior, Curtea de Apel București a decis reducerea pedepsei de la 30 de ani la 24 de ani, două luni şi 20 de zile în cazul lui Adrian Botez.

Decizia prin care infractorii au fost condamnați, în total, la peste 60 de ani de închisoare dezvăluie detalii uluitoare din „Codul” secret al organizației mafiote.

”În baza art. 421 pct. 2 lit. a Cod procedură penală admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – DIICOT împotriva sentinței penale nr. 1873/12.08.2016, pronunțată de Tribunalul București – Secția I Penală. Desființează în parte sentința și, rejudecând, în fond: În baza art. 121 alin. 1 lit. d Cod procedură penală, inculpații C______ P_____ A_____, B_____ C_________ G_________ și M________ M_____ A________ nu se vor apropia și nu vor comunica cu P___ V_______, S___ F_____ M_____, N___ A______ I____, C______ I_____ G_______, G____ Adolf, U___ L________ D____, M____ B____ A_____, D___ F_____D_____, M_____ P____ B_____, C______ P_____ A_____, S______ Olivian M____, M____ C_________, P_______ F_____ A________, M_______ P____ C_____, I____ C______ I____ și B_____ C_________ G_________. În baza art. 121 alin. 1 lit. g Cod penal, inculpatul B_____ C_________ G_________ nu va depăși, fără acordul Serviciului de Probațiune, limita teritorială a Județului V______. Înlătură obligarea părților responsabile civilmente C______ I__, B_____ N______ și M________ A________ la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în cuantum de 2000 lei pentru fiecare inculpat. Menține celelalte dispoziții ale sentinței. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. În baza art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, onorariile avocat oficiu pentru fiecare dintre inculpați de câte 360 lei se suportă din fondul Ministerului Justiției”, se arată, mai întâi, în decizia definitivă a autorităților.

Potrivit rechizitoriului, în 2011, reţeaua criminală „Academia Infractorilor Români” a fost concepută, iniţiată şi organizată pe criterii militare, având o structură piramidală. Liderul reţelei, considerat „comandant suprem”, era Adrian Marin Botez, zis „Țîță”, el având subordonate mai multe eşaloane de conducere.

Adrian Botez folosea tineri recruţi la atacurile asupra magazinelor de ceasuri şi bijuterii de lux, îi instruia pentru comiterea de jafuri în plină zi şi imita metode folosite de celebra grupare infracţională Pink Panters, apărută în fosta Iugoslavie, respectiv prin violenţă şi ameninţare, bazate pe şocul celor atacaţi. Membrii grupării reuşeau ca, în câteva zeci de secunde, să fure bijuterii, pietre preţioase şi ceasuri scumpe, de ordinul milioanelor de euro, au susţinut procurorii.

„Poliția, justiția este pe pământ pentru a menține ordinea și disciplina. Ei au rolul lor, noi îl avem pe al nostru. Ei vor să ne prindă, iar noi nu trebuie să fim prinși…..Poliția și procurorii sunt dușmanii noștri. Ei fac orice ca să ne f***, asta le e meseria. Judecătorii înțeleg greșelile umane, fă-l să înțeleagă că îți pare rău de faptă” – se arată în pagina 12 din regulamenul temutei organizații.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate