Editura Evenimentul si Capital

DIICOT. Fostul senator Cezar Măgureanu şi interlopul Octavian Grecu, zis Butoane, trimişi în judecată pentru un prejudiciu de 168 milioane de dolari

12_Butoane_agerpres
Autor: | | 23 Comentarii | 848 Vizualizari

Ginerele fostului senator Cezar Măgureanu, Adrian Găzdac, şi Octavian Grecu, zis Butoane, alături de alte 105 persoane, au fost trimişi în judecată pentru o fraudă de 168 de milioane de dolari, informează DIICOT.

###Procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a unui număr total de 107 persoane, respectiv 53 de inculpaţi, parte dintre aceştia în stare de arest preventiv şi 54 de persoane juridice, urmare a destructurării unui grup infracţional organizat acţionând transfrontalier, specializat în săvârşirea de infracţiuni de macrocriminalitate economico-financiară. Rambursări ilegale de TVA Membrii grupării au obţinut importante beneficii financiare, prin derularea unor operaţiuni de import sau achiziţii / livrări intracomunitare de bunuri, neînregistrarea în documentele contabile a operaţiunilor realizate şi / sau înregistrarea de operaţiuni nereale, în scopul obţinerii rambursării ilegale de TVA şi eludării plăţii taxelor datorate bugetului de stat. În mod concret, activitatea infracţională a vizat tranzacţiile comerciale intracomunitare cu zahăr derulate prin intermediul următoarelor firme sau grupuri de firme: - S.C. LEMARCO S.A. Bucureşti – reprezentată de Tudor Constantin. - S.C. DUCTIL ROM S.A. Bucureşti – reprezentată de Sorin Stuparu. - S.C. NOVICIO FOOD & BEVERAGE S.R.L. Ilfov - reprezentată de Nicole Saikaly. - S.C. VEGA TRADE COMODITIES S.R.L. Giurgiu – reprezentată de Sorin-Adrian Găzdac şi Raluca-Livia-Ioana Găzdac. Şefii Fiscului din Giurgiu au sprijinit gruparea Activitatea infracţională a inculpaţilor a fost sprijinită, în diferite modalităţi, de către 6 inculpaţi, având funcţii de conducere în cadrul structurii centrale şi structurilor teritoriale ale A.N.A.F., printre care Nicuşor Drăgan - director general adjunct, Dan Stroe - director achiziţii şi Nadia Păcala - comisar. De asemenea, membrii grupării care acţionau pe raza judeţului Giurgiu, au fost sprijiniţi de către Octavian Grecu, zis „Butoane”. Potrivit DIICOT, la activitatea infracţională desfăşurată de către reprezentată de Sorin-Adrian Găzdac şi Raluca-Livia-Ioana Găzdac a contribuit şi Cezar Mircea Măgureanu, fost senator în Parlamentul României. Prejudiciu de 168 milioane de dolari În această modalitate, în perioada 2010 – 2012, inculpaţii au cauzat bugetului de stat un prejudiciu in cuantum de 168 milioane USD, reprezentând TVA şi impozit pe profit. Procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus măsuri asiguratorii asupra bunurilor inculpaţilor, până la concurenţa valorii prejudiciului cauzat prin activitatea infracţională. Cauza a fost trimisă, spre competentă soluţionare, Tribunalului Bucureşti. În sarcina inculpaţilor s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, prev. de art. 7 din Legea nr. 39/2003, evaziune fiscală, prev. de art. 8, 9 din Legea nr. 241/2005 şi spălarea banilor, prev. de art. 23 din Legea nr. 656/2002.

LIVE BLOG la Franta - Romania. Varianta soc pentru Halep. Anuntul din aceasta seara

Pagina 1 din 1


Tag-uri:Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI