În data de 31 octombrie, CTP a comentat reacția Danei Budeanu cu privire la asociația „Dăruiește Viața”. Jurnalistul a numit-o pe Dana Budeanu „femeie scatofilă”, motiv pentru care CNA a decis să sancționeze postul de televiziune Digi24.

Somația CNA a venit în urma unor discuții aprinse între Radu Herjeu – membru CNA și Vera Secrieru – reprezentant Digi24.  Herjeu a reproșat pasivitatea moderatorului Cosmin Prelipceanu cu privire la ieșirea lui CTP.

„Și i-am spus atunci, lucru la care am rămas consecvent, indiferent de situație: Când știi că ai un astfel de invitat, ori nu-l mai chemi, ori ești gata să întrerupi emisiunea când invitatul o ia rău de tot pe arătură. Scuza că Prelipceanu a intervenit, dar CTP i-a dat înainte, scuză-mă, eu am înțeles, că acolo de fapt moderator nu era Prelipceanu, ci CTP era stăpânul, că i-a dat lecții de jurnalism. Totuși, în fișa job-ului, Prelipceanu era moderator”, a declarat Herjeu, potrivit Pagina de Media.

Astfel, după încheierea dezbaterilor Radu Herjeu a propus o somație publică pentru limbaj injurios (art. 40, alineat 5 din Cod), strict pentru expresia „femeie scatofilă”.

  • În ceea ce privește reacția lui CTP din 24 octombrie, când a reprodus înjurătura unui responsabil ISU, Digi a scăpat de somație, pentru că inițiativa lui Radu Călin Cristea nu a avut suficiente voturi pentru a fi aprobată.