Editura Evenimentul si Capital

Dieta ucigașă. Viața la Curte

Autor: | | 1 Comentarii | 16053 Vizualizari

- Cine mi-a luat oglinda din cameră? Mamă, tu ai fost? - Calmează-te, lu am dat-o jos din perete, nu maică-ta. - Tată, cum ai putut să-mi faci una ca asta? Te-ai gândit să mă întrebi măcar dacă sunt de acord? - N-ai să mai vezi nicio oglindă până nu începi să mănânci.

- Dar, tată, nu e corect ce faci.

- Încetează, Linda, tatăl tău are dreptate. Ne facem griji pentru tine, obsesia cu slăbitul te-a afectat prea tare.

- Dacă m-aș fi născut normală, nimic din toate astea nu s-ar fi întâmplat. Linda rostea cuvintele amestecate cu lacrimi și suspine. Ochii ei, afundați în orbite, emanau atâta tristețe și deznădejde încât nu aveai cum să o contrazici. Avea dreptate, era grasă. Avea 16 ani și cântărea 90 de kilograme.

- Hai, linișteste-te, a îmbrățișat-o mama. O să se regleze problema asta, vei vedea. Acum ești în creștere, dar mai târziu corpul tău va ajunge la un echilibru.

- Vorbești prostii, a respins-o Linda. Nu voi fi niciodată normală.

- Dacă ești atât de sigură că vei rămâne o grasă de ce mai ai nevoie de oglindă? A întrebat-o Andrei, fratele mai mic care asistase la discuție.

- Pe tine cine te-a întrebat ceva?

- Am vrut să fiu drăguț, chiar dacă nu meriți. Să fiu sincer, oglinda nu te mai suporta și l-a rugat pe tata să o dea jos din cui, iar cântarul din baie s-a plâns că e abuzat.

Linda i-a tras o palmă peste față și a fugit în camera ei. Părinții priveau muți scena. Până pe la șapte ani fusese o fetiță drăgălașă, cu obraji bucălați, care mânca tot din farfurie. Dar într-o zi a început să golească și farfuriile celorlalți, după care să ceară porții suplimentare, până când nimic nu i-a mai potolit foamea. Endocrinologi, nutriționiști, vraci, babe, homeopați, vecini, rude, cu toții eșuaseră în luptea cu obezitatea ce devenea morbidă.

Din fețița rotofeie pe care lumea o iubea, ajunsese grasa clasei, o anonimă, ocolită și neștiută de nimeni. Pe la 13 ani a încercat să se spânzure, dar frănghia a cedat sub greutatea prea mare a copilei. Abia atunci părinții au înțeles cât de gravă era problema.

I-au dat pastile, a băut cisterne de ceaiuri, s-a apăcat de gimnastică. Fiecare kilogram pierdut îi aducea alte trei în plus, pentru că pofta de mâncare devenea de nestăvilit.

- Mi-e rușine să știe lumea la școală că ești sora mea, o tachina Andrei.

- Taci, prostule. Ești un ratat, mai bine nu te nășteai.

Biata de ea cum ajunsese. Nici haine ca lumea nu-și mai găsea și mai mult se acoperea decât se îmbrăca. Era abonată la toate site-urile ce prezentau diete pentru slăbit, ba chiar își făcuse un cont de Facebook cu alt nume. Își ura viața, familia, școala, corpul, fetele slabe, băieții care o ignorau și cam tot ce o înconjura.

Pe Facebook se numea Anemona XL și avea vreo patruzeci de prietene la fel ca ea cu care făcea schimburi de rețete și diete. Într-o seară a primit un mesaj de la o persoană necunoscută :

- Bună seara, numele meu este doctor Ingrid. Am descoperit o rețetă miraculoasă de slăbit, care dă rezultate rapide. În treizeci de zile slăbești treizeci de kilograme. Ai fi dispusă să încerci? Linda a ezitat să-i răspundă. De unde apăruse doctorița asta? Între timp primise și un filmuleț în care mai multe femei vorbeau despre eficacitatea tratamentului.

- Mă poți contacta când te simți pregătită. Cura pentru pierderea primelor treizeci de kilograme este gratuită. Linda a urmărit filmulețul cu interes. Părea atât de real și de tentant.

- Unde se poate găsi acest medicament și cum se numește? I-a scris Linda doctoriței Ingrid.

- Din păcate nu se comercializează încă în farmacii pentru că nu este aprobat de Ministerul Sănătății.

- Și atunci cum îl pot comanda?

- Vii la o consultație și vei primi gratuit treizeci de pastile .

- Apoi ce se întâmplă?

- Vei slăbi garantat treizeci de kilograme. Linda și-a pus mâna dreaptă în dreptul inimii – simțea că de data asta va reuși. Trebuia să reușească, era ultima ei speranță.

- Vreau să vin mâine la consultație. Este posibil?

- Sigur, îți trimit adresa, dar am să te rog să păstrezi secretul. Nu aș vrea să am probleme, dacă se află că vând un medicament neomologat.

- Există vreun risc dacă iau aceste pastile, doamnă doctor?

- Absolut niciun risc. Îți scriu acum adresa și am să te rog ca după ce o memorezi să ștergi aceste mesaje.

- Vă mulțumesc. Abia aștept să ne vedem mâine.

Linda s-a luptat cu somnul până târziu în noapte. Dimineața a găsit-o trează, dar fericită. Cu greu a rezistat la școală, după care s-a urcat într-un autobuz ca să ajungă la adresa pe care o memorase. S-a oprit în fața unei case cenușii, acoperită cu iederă. Două ferestre mari, încadrate de frunze, dezvăluiau privirii un interior luminat de candelabre aurii ce împrăștiau o lumină caldă.

Perdelele erau adunate într-o parte și se putea vedea o bibliotecă veche, căptușită de cărți frumos legate, în coperți din piele maro. La cealaltă fereastră sta așezată o pisică ce urmărea cu ochi șireți un grup de vrăbii gălăgioase ce tulburau liniștea casei.

BREAKING. Exit-poll, ora 23:00! Rasturnare de situatie! Care e clasamentul FINAL. Nimeni nu se astepta la asta

Pagina 1 din 2


Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației

Tag-uri: dieta, viataStirile zilei

Alte articole din categoria: Invitaţii evz

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI