Dieta care te „salvează” de Sărbători. Alimentul banal face diferența

În perioada Sărbătorilor, cu atâtea bunătăți pe masă, este foarte greu să nu punem pe noi câteva kilograme. După această perioadă aglomerată din an –din punct de vedere alimentar- nu știm cum să facem să scăpăm mai repede de kilogramele nedorite.

Dietele drastice nu reprezintă o variantă sigură, căci ne pun sănătatea în pericol, dar dacă acestea sunt urmate pentru o perioadă scurtă de timp, putem obține rezultatele dorite și să ne păstrăm sănătatea în siguranță.

Dieta de sezon: dieta cu portocale.

Portocalele sunt unele dintre cele mai bune fructe și au o gamă largă de beneficii: sunt bogate în vitamina C, care îmbunătățește sistemul imunitar si previne infecții diferite, precum și minerale – calciu, fosfor și fier și au extrem de puține calorii.

Cum arată meniul acestui regim de slăbire, pentru două săptămâni:

Ziua 1

Mic dejun: o portocală, un ceai verde și o felie de pâine prăjită

Prânz: o portocală și un ou fiert

Cină: 2 roșii, 2 ouă fierte și o salată verde cu puțină zeamă de lămâie

Gustări: câte o ceașcă de chefir și câte o felie de pâine prăjită

Zilele 2 și 3

Meniul este același, dar în loc de ouă fierte, mâncați mușchi de vită la grătar (sau piept de pui)

Zilele 4 și 5

Înlocuiți carnea de vită cu brânză de vaci

Ziua 6

Înlocuiți brânza de vaci cu pește la grătar sau gătit cât mai simplu la cuptor

Ziua 7

Repetați meniul primei zile

Zilele 8-14

Repetați meniul primei săptămâni

Dacă  urmați cu strictețe această dietă, vă hidratați corespunzător și faceți și puțină mișcare, în cele 14 zile puteți să pierdeți cam 7 kilograme, scrie doctorquinn.ro.