Evenimentul Zilei > Actualitate > Diana Șoșoacă amenință cu pușcăria redacția EVZ, după dezvăluirile privind certificatul de vaccinare: „Încalcă datele cu caracter personal”
Diana Șoșoacă amenință cu pușcăria redacția EVZ, după dezvăluirile privind certificatul de vaccinare: „Încalcă datele cu caracter personal”

Diana Șoșoacă amenință cu pușcăria redacția EVZ, după dezvăluirile privind certificatul de vaccinare: „Încalcă datele cu caracter personal”

Diana Șoșoacă a amenințat că va da în judecată jurnaliștii care au vorbit despre posibila vaccinare a acesteia anti-covid, spunând inclusiv că va acționa în judecată „întreaga redacție Evenimentul Zilei”, în urma unei emisiuni EVZ.

„Am asistat, deloc uimită, la toată manifestația mediei aservită politic care primește sute de mii de euro ca să ne denigreze pe noi, cei care luptăm pentru drepturi și libertăți. Am cules date despre ei și de abia aștept să mă îmbogățesc de pe urma proceselor pe care le voi intenta acestor mincinoși ordinari…”, a început filmarea Diana Șoșoacă.

Senatoarea aleasă pe listele AUR a continuat cu un torent de injurii adresate jurnaliștilor.

„… acestor mizerabili care nu pot fi numiți jurnaliști, care aruncă minciuni pe piață și încalcă datele cu caracter personal folosind falsuri și uzând de fals, ceea ce înseamnă și câțiva ani de pușcărie. Dragă Alexandra Păcuraru, Mirel Curea și tot colectivul Evenimentul Zilei, de abia vă aștept să ne întâlnim pe tărâmul judecăților.

„Cei care l-au făcut vor intra în închisoare”

Ca să terminăm cu pleiada mizeriilor jurnalistice celor care, pe baza propagandei – nici nu pot să spun sfântului COVID pentru că îmi bat joc de Sfinți – acestei pseudo-boli care nu a făcut altceva decât să îmbogățească pe unii și să distrugă psihicul celorlalți, pentru cei care nu înțeleg foarte bine decât când pronunț câteva cuvinte pe care le așteaptă și nu înțeleg nici simbolistică, nici metafore, nici epitete, încă o dată vă spun: nu m-am vaccinat anti-Covid, nu mă vaccinez anti-Covid, nu mă voi vaccina anti-Covid în viața mea.

Dacă există vreun certificat pe numele meu, care să zică că eu m-am vaccinat, vă zic că acela este un fals ordinar, iar cei care l-au făcut vor intra în închisoare. Demersurile deja au început împotriva acestora”, a continuat Șoșoacă.

Șoșoacă, acuzată că s-a vaccinat anti-Covid

Reacția senatoarei a venit după ce în spațiul public au apărut informații potrivit cărora atât Diana Șoșoacă, cât și Gigi Becali, doi contestatari fervenți ai vaccinării, s-ar fi imunizat împotriva coronavirusului.

Jurnalistul Mirel Curea a invocat daune ale atitudinii senatoarei: „De Becali nu știu. De Șoșoacă știam că e vaccinată. Și de alți antivacciniști notorii. Au văzut că pot alimenta un bazin de proști. Atacul la sănătatea populației e crunt. Șoșoacă a vrut să apară ca un Zorro cu ie. Proștii ascultă și mor. E o sursă foarte sigură că s-a vaccinat. Șoșoacă se folosește de calitatea oficială ca să comită abuzuri. Însă nu poate fi dată în judecată”.

În opinia istoricului și jurnalistului Florian Bichir, ipocrizia e prezentă și la alți antivacciniști convinși, cum ar fi unii reprezentanți ai Bisericii, ca IPS Teodosie, dar are și implicații politice. „E o campanie electorală absolut tâmpită. E o ipocrizie care se decontează politic. Am avut informații despre necesitatea vaccinului 3. Colonelul Gheorghiță nu a dorit să dea drumul la doza 3. Dacă avem vaccinul e datorită acestui om (…) Răspândirea de panică se pedepsește penal. Să îndemni oamenii să nu se vaccineze de la tribuna Parlamentului… Vor avea morți pe conștiință. E ca și cum ai trimite oamenii la sinucidere. Atacul la sănătatea populației e crunt”.

„Sunt mai multe fapte penale printre care zădărnicirea combaterii corupției. Are o calitate oficială de care abuzează”, a completat Mirel Curea despre cazul Șoșoacă.