Evenimentul Zilei > Politica > Carmen Dan, înregistrată pe ascuns. Ce măsuri a dispus DGA
Carmen Dan, înregistrată pe ascuns. Ce măsuri a dispus DGA

Carmen Dan, înregistrată pe ascuns. Ce măsuri a dispus DGA

Direcția Generală Anticorupție (DGA) a anunțat, prin intermediul unui comunicat oficial, că va face verificări după apariția în spațiul public a unei înregistrări de la întâlnirea de lucru avută miercuri de ministrul de Interne Carmen Dan cu membri ai conducerii DGA.

DGA. Ministrul Carmen Dan a cerut să se afle cine a făcut înregistrarea.

„În data de 24 aprilie 2019, ministrul afacerilor interne, doamna Carmen Dan a convocat o întâlnire de lucru la sediul Direcției Generale Anticorupție, la care au participat directorul general adjunct, comisar-șef de poliție Octavian Melintescu și personalul D.G.A. prezent în unitate, în timpul căreia au avut loc discuții specifice din domeniului de activitate. Ulterior, în spațiul public a apărut o înregistrare din timpul discuțiilor, sens în care conducerea Direcției Generale Anticorupție a dispus efectuarea de verificări pentru clarificarea situației de fapt și pentru identificarea persoanei care a efectuat înregistrarea și a făcut-o publică.”, anunță DGA într-un comunicat oficial.

Carmen Dan a declarat, miercuri, că a fost înregistrată în cadrul Direcției Generale Anticorupție, atunci când a discutat cu angajații pentru a le afla nemulțumirile. Ministrul de Interne a precizat că va face verificări pentru a afla cine a înregistrat-o.

„Astăzi a fost pur și simplu o întâlnire de lucru, o discuție cu oamenii care lucrează în DGA, atât cei cu funcții de conducere, cât și cei cu funcții de conducere. (…) Eu sunt la fel de uimită că o ședință ajunge să fie înregistrată. Sunt foarte interesată să aflu cine sunt. În primă instanță, nu am crezut o astfel de poveste. A ajuns la mine informația după ședința de Guvern. A fost o discuție în care am vrut din gura lor să aflu de ce au fost atât de deranjați. Am vrut să fac toate precizările privind poziția pe care am avut-o în cadrul ministerului. Nu m-am poziționat în sensul desființării acestei direcții, ci în sensul eficientizării. (…) Voi face toate verificările necesare (să afle cine a înregistrat-o, n.r.).”, a declarat Carmen Dan, miercuri, la RomâniaTv.

Șeful DGA, Cătălin Ioniță, a transmis, zilele trecute, o scrisoare deschisă în care a acuzat faptul că schimbările pe care vrea să le facă ministrul de Interne în DGA, îl vizează de fapt pe el. Acesta a spus că a fost presat să accepte funcția de conducere la IGPR.

Cătălin Ioniţă a fost numit la conducerea IGPR pe 17 ianuarie 2018 pentru o perioadă de 6 luni, în urma scandalului dintre Carmen Dan şi Mihai Tudose. Iniţial, Carmen Dan i-a cerut lui Mihai Tudose schimbarea din funcţie a şefului de atunci al Poliţiei Române, Bogdan Despescu, în contextul scandalului poliţistului pedofil. Mihai Tudose a acuzat-o însă pe Carmen Dan că l-a minţit când i-a spus că Ioniţă a acceptat să fie noul şef al IGPR şi i-a cerut atunci demisia.