Evenimentul Zilei > Actualitate > Dezvăluirile unei românce vaccinate cu AstraZeneca din lotul-problemă. Atenţie la detalii
Dezvăluirile unei românce vaccinate cu AstraZeneca din lotul-problemă. Atenţie la detalii

Dezvăluirile unei românce vaccinate cu AstraZeneca din lotul-problemă. Atenţie la detalii

În contextul în care mai multe ţări au suspendat vaccinarea împotriva Covid-19 cu serul AstraZeneca, din cauza unor în urma unor decese survenite la persoanele imunizate cu acest produs, dezvăluirea unei românce are importanţa ei.

Dezvăluirile unei românce vaccinate cu AstraZeneca. În prim-plan apare o femeie din Suceava, care a fost vaccinată cu serul AstraZeneca din lotul-problemă. S-a întâmplat la data de 20 februarie. Ce a simţit respectiva la puţin timp după imunizare?

Cu privire la acest aspect foarte important, femeia a declarat că nu a avut decât o febră ușoară. Nimic altceva. De asemenea, doamna vaccinată cu AstraZeneca din lotul-problemă a subliniat că nu îi este frică de rapel și așteaptă să primească a doua doză.

Dezvăluirile unei românce vaccinate cu AstraZeneca din lotul-problemă

„Pe data de 20 februarie m-am vaccinat cu AstraZeneca, lotul controversat, în sala de sport a unei școli din din municipiul reședință de județ. În prima zi nu am avut nimic, sau poate nu am dat importanță.

A doua zi am resimțit un ușor disconfort, cu puțină febră. În rest, nimic.  Rapelul, din câte am înțeles, tot cu AstraZeneca, din alt lot”, a precizat femeia, conform Antena 3.

Amintim că Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, a dezvăluit joi la Sinteza Zilei ce vor face autorităţile române în acest context.

Astfel, după ce mai multe țări au suspendat vaccinarea cu serul AstraZeneca în urma unor decese survenite la persoanele imunizate cu acest produs, planul este următorul.

„Cei programați la rapel cu AstraZeneca vor fi injectați cu AstraZeneca, însă nu din lotul ABV 2856 semnalat în Italia. Cei care sunt programați mâine (n.r. – vineri) la vaccin vor primi doza de vaccin AstraZeneca dintr-un alt lot, necarantinat.

Decizia retragerii lotului semnalat în Italia este luată din maximă precauție. Chiar dacă în România nu există semnale care să indice o relație de cauzalitate, am decis să luăm aceeași decizie ca și Italia – carantinarea dozelor din acel lot.

Vreau să menținem nivelul de încedere în acest tip de vaccin.

Agenția Europeană a Medicamentului a transmis azi (joi), în urma analizei experților, că nu există indicii ale unei relații de cauzalitate (n.r. – între decese semnalate în țări din UE și administrarea vaccinului)”, a spus medicul Gheorghiță la antena3.ro.