Evenimentul Zilei > Social > Dezvăluiri murdare la o mare televiziune! Greul care s-a dat la o colegă a păţit-o rău
Dezvăluiri murdare la o mare televiziune! Greul care s-a dat la o colegă a păţit-o rău

Dezvăluiri murdare la o mare televiziune! Greul care s-a dat la o colegă a păţit-o rău

Măsuri drastice luate de conducerea unei mari televiziuni de ştiri după ce una dintre vedetele postului a fost acuzată de hărţuire sexuală.

În prim-plan apare celebrul prezentator Ed Henry, care a fost anunţat chiar de Suzanne Scott – CEO Fox News – că este concediat.

Anunţul a fost făcut sec, printr-un e-mail intern adresat miercuri angajaţilor acestui post de televiziune.

La această măsură drastică s-a ajuns după ce la data de 25 iunie, postul Fox News a primit o plângere de la avocatul unei foste angajate.

Femeia îl acuza pe Henry de „comportament sexual intenţionat inadecvat la locul de muncă, în urmă cu mai mulţi ani”.

Cazul a fost preluat de o firmă independentă de avocatură şi conform investigaţiilor care au urmat după aceea, Suzanne Scott a decis să renunţe la Ed.

„În baza descoperirilor făcute prin acea investigaţie, Ed a fost concediat”, a transmis cea care conduce Fox News.

Ed Henry are 48 de ani şi era fost coprezentator al emisiunii „America’s Newsroom”, alături de Sandra Smith. El a fost angajat la Fox News în 2011.

Înainte, acesta lucrase la CNN şi a fost preşedintele Asociaţiei corespondenţilor de la Casa Albă.

Conform practicilor din astfel de cazuri, reprezentanţii Fox News nu au dezvăluit numele angajatei care a depus plângerea.

Douglas Wigdor, un avocat specializat în procesele de hărţuire sexuală care au măcinat Fox News, a confirmat că o reprezintă pe femeia respectivă.

Amintim că mai-marii Fox News au adoptat o strategie agresivă pentru a reacţiona la plângerile de hărţuire sexuală.

Noua orientare a televiziunii de ştiri a fost abordată după restructurarea completă a departamentului de Resurse Umane, în anul 2017.

Imaginea reţelei de televiziune prin cablu a fost grav afectată în timpul mişcării #MeToo, după ce fondatorul şi directorul ei executiv Roger Ailes a fost concediat pentru hărţuirea mai multor angajate.

Ailes n-a ţinut cont nici măcar de prezentatoarea-vedetă a psotului, Gretchen Carlson, care a primit compensaţii de 20 de milioane de dolari.

Printre jurnaliştii vedetă ai postului Fox News, concediaţi în urma unor acuzaţii de hărţuire sexuală, se numără Bill O’Reilly, Eric Bolling şi James Rosen.

„Grupul Fox News Media interzice orice forme de hărţuire sexuală, comportament inadecvat şi discriminare.

Vom continua să depunem eforturi pentru a asigura un spaţiu de muncă care să fie sigur pentru toţi angajaţii noştri”, a adăugat Suzanne Scott, potrivit Agerpres.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: