Evenimentul Zilei > Actualitate > Dezvăluiri incredibile despre Elena Ceauşescu. Personalitatea pe care o imita „Tovarăşa”
Dezvăluiri incredibile despre Elena Ceauşescu. Personalitatea pe care o imita „Tovarăşa”

Dezvăluiri incredibile despre Elena Ceauşescu. Personalitatea pe care o imita „Tovarăşa”

Noi dezvăluiri despre Elena Ceauşescu au fost făcute de către Prof.univ.dr. Lavinia Betea într-un interviu de exepţie acordat jurnalistului Ion Cristoiu.

Au ieşit la iveală noi detalii neştiute despre Elena Ceauşescu. Tovarăşa  Elena Ceauşescu o copia pe Regina Marii Britanii şi ascundea că fusese slujnică, a mărturisit prof.univ.dr. Lavinia Betea.

„Nimeni nu putea să o atingă”, spune profesorul. Elena Ceauşescu nu a condus România înainte de Revoluţia din decembrie 1989, aşa cum se credea. Tovarăşa şi-a făcut propria carieră stând în umbra lui Nicolae Ceauşescu, a declarat prof.univ.dr. Lavinia Betea, care a studiat agenda ei şi a scos la iveală detalii neştiute despre soţia dictatorului.

Detaliile în premieră au fost descoperite în agenda Elenei Ceauşescu

Lavina Betea a anunţat că a scris volumul “Ultimul an din viaţa Elenei Ceauşescu. Agenda Tovarăşei din 1989”, după ce a analizat agenda Elenei Ceauşescu, pentru a afla dacă „Tovarăşa” a condus România înainte de Revoluţie. Aceasta a dezvăluit că „biroul Elenei Ceauşescu era singurul birou unde nu exista potrtetul oficial al lui Nicolae Ceauşescu.

„Ea respectase opinia lui Maurer, care spusese în ’65 să nu mai punem potrete pentru că Gheorghiu-Dej umpluse lumea cu portretele sale oficiale”, a declarat prof.univ.dr. Lavinia Betea.

Elenei Ceauşescu voia să ascundă faptul că fusese slujnică în tinereţe

În schimb voia să fie tratată precum Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii deoarece nu permite nimănui să o atingă.

„Elena Ceuşescu nu se dezbărase de obiceiurile pe care le văzuse ea în tinereţe. Ea a fost o perioadă slujnică. A fost o chestiune pe care a ascuns-o, că nu cadra cu revoluţia. Şi mama ei fusese slujnică într-o casă boierească. Şi foarte des trecea la limbajul şi comportamentele pe care le aveau arendaţii, boieraşii, micile cucoane.

Ca şi în cazul Reginei Elisabeta II-a, nimeni nu putea să o atingă. Nici când venea dimineaţa la sediu nu accepta să i se întindă mâna de către ofiţerul aghiotant sau de către funcţionarul de la cabinetul ei, care o aştepta în capul scărilor în fiecare dimineaţă”, a mai relatatLavinia Betea.

Prof.univ.dr. Lavinia Betea a descoperit, în timp ce studia agenda Elenei Ceauşescu, că Poliana Cristescu era un musafir aproape zilnic al Cabinetului tovarăşei, unde exista portretul lui Nicolae Ceauşescu.

Cum a descoperit profesorul universitat agenda Elenei Ceauşescu

„Agenda aceasta este în Arhivele Naţionale, înregistrată în mod greşit ca fiind a Cabinetului nr.1. Este o agenda obişnuită în care scria şeful de cabinet, Neacşu, fără să existe semnătura lui. Neacşu nota în ziua de luni cine a venit. Era obligatorie notarea. Nota de dimineaţă. Spre exemplu. 9.30. Tov. Bobu. Şi nota 9.30-9.40. Nu ştia nici el de ce a intrat acolo. El nota cine a venit, nota şedinţele, cât ţineau, unde erau şi nota deplasările lor. Plecat la Snagov, plecat la Neptun, ş.a.m.d. Uitându-mă că prea des venea Poliana Cristescu (…)”, a precizat , într-un interviu acordat lui Ion Cristoiu la Aleph News.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: