Dezvăluiri incendiare. Incompetența lui Mircea „Portocală” Negulescu a distrus trei vieți

Întreaga țară este atentă la tragedia de la Caracal, însă în instanțe continuă să iasă la iveală modul în care alte destine au fost distruse. De niște asasini judiciari.

Un asemenea caz a fost devoalat în urmă cu câteva zile, când un alt dosar fabricat de celebrul Mircea Negulescu, zis „Portocală” , zis „Zdreanță” , fost procuror exclus din magistratură, s-a soldat cu achitări pe linie. Dosar făcut cu sprijin de specialitate din partea SRI.

Mai exact, Tribunalul Prahova a dispus în 1 august 2019 achitarea fostului șef al Poliției Sinaia Marin Tudorică și a altor doi inculpați. Soluția a fost dată în baza art. 16 alin.1. lit.b teza I Cod procedura penală care prevede că „fapta nu este prevăzută de legea penală”.

Extrem de grav, având în vedere soluția de achitare, este faptul că cei trei inculpați au fost ținuți în arest preventiv timp de două luni, în perioada 13.01.2016 – 13.03.2016.

În septembrie 2016, procurorul Mircea Negulescu de la DNA Ploiești i-a trimis în judecată pe fostul șef al Poliției Sinaia Marin Tudorică pentru trafic de influență, efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția și fals în declarații.

Cristian Bogdan Simion, administratorul unei societăți comerciale, a fost trimis în judecată pentru complicitate la efectuarea de operațiuni financiare, că acte de comerț, incompatibile cu funcția, și cumpărare de influență.

La fel și pe Ionuț Roșca, ofițer de poliție în cadrul Poliției Stațiunii Sinaia, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență. Iată că în final dosarul nu s-a dovedit a fi decât o altă făcătură marca Negulescu. Decizia definitivă urmează să fie dispusă de Curtea de Apel Ploiești.

„Respinge că neîntemeiată excepția invocată de inculpatul Tudorică Marin, prin apărător, privind nulitatea absolută a tuturor actelor cu funcție probatorie efectuate în derularea procedeelor probatorii de supraveghere tehnică.

Respinge ca neîntemeiată excepția invocată de inculpatul Roșca Ionuț, prin apărător, privind nulitatea absolută a actelor de urmărire penală efectuate în faza de urmărire penală în ceea ce privește convorbirile, comunicările sau conversațiile purtate între inculpat și martorul Lupoiu Remus.

În baza art. 396 alin.5. cod procedură penală rap.la art. 16 alin.1. lit.b teza a I a cod penal dispune achitarea inculpatului TUDORICĂ MARIN, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, prev. și ped. de art. 291 alin. 1 C.pen. rap. la art. 7 lit. c din Legea nr. 78/2000 cu aplic. art. 5 C.pen. (fapta din 27 decembrie 2007).

În baza art. 396 alin.5. cod procedură penală rap.la art. 16 alin.1. lit.b teza a I a cod penal dispune achitarea inculpatului TUDORICĂ MARIN, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, prev. de art. 291 alin. 1 C.pen. rap. la art. 7 lit. c din Legea nr. 78/2000 (fapta din 18.07.2013).

În baza art. 396 alin.5. cod procedură penală rap. la art.16 alin.1. lit.b teza a I a cod penal dispune achitarea inculpatului TUDORICĂ MARIN, pentru săvârșirea infracțiunii de efectuarea de operațiuni financiare că acte de comerț, incompatibile cu funcția, prev. de art. 12 alin.1 lit.a din Legea nr. 78/2000 (fapta din perioada martie 2011 – noiembrie 2012).

În baza art.396 alin.6 cod procedură penală rap.la art. 16 lit.f. cod procedură penală dispune încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatului TUDORICĂ MARIN, pentru săvârșirea infracțiunii de fals în declarațîi, prev. de art. 326 C.pen. (fapta din luna iunie 2011),întrucât a intervenit prescripția răspunderii penale.

În baza art. 396 alin.5. cod procedura penală rap. la art.16 alin.1. lit.b teza a I a cod penal dispune achitarea inculpatului TUDORICĂ MARIN, pentru săvârșirea infracțiunii de fals în declarațîi în formă continuată, prev. de art. 326 C.pen. cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen. (două acte materiale, fapta din 2014 și 2015).

În baza art. 396 alin.5. cod procedură penală rap. la art.16 alin.1. lit.b teza a I a cod penal dispune achitarea inculpatului SIMION CRISTIAN BOGDAN, cu antecedente penale, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență, prev. și ped. de art. 292 alin.1 C.pen, rap. la art. 6 din Legea 78/2000 cu aplic. art. 5 C.pen. (fapta de la sfârșitul anului 2007). În baza art. 396 alin.5. cod procedură penală rap. la art. 16 alin.1. lit.b teza a I a cod penal dispune achitarea inculpatului SIMION CRISTIAN BOGDAN pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență, prev. de art. 292 alin. C.pen, rap. la art. 6 din Legea 78/2000 ( fapta din dată de 18.07.2013).

În baza art. 396 alin.5. cod procedură penală rap. la art.16 alin.1. lit.b teza a I a cod penal dispune achitarea inculpatului SIMION CRISTIAN BOGDAN, cu antecedente penale, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la efectuarea de operațiuni financiare, că acte de comerț, incompatibile cu funcția, prev. de art.48 C.pen rap. la art. 12 alin.1 lit.a din Legea nr. 78/2000 (fapta din martie 2011 – noiembrie 2012).

În baza art. 396 alin.5. cod procedură penală rap.la art.16 alin.1. lit.b teza a I a cod penal dispune achitarea inculpatului ROȘCA IONUȚ, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență, prev. de art. 48 C.pen. rap. la art. 291 alin. 1 C.pen. rap. la art. 7 lit. c din Legea nr. 78/2000 (fapta din cursul lunii decembrie 2015). Constată că inculpațîi Tudorică Marin și Simion Cristian Bogdan au fost arestați preventiv în perioada 13.01.2016 – 13.03.2016, inclusiv.

În baza art.397 cod procedură penală dispune ridicarea măsurilor asiguratorii dispuse prin ordonanță nr.230/P/2015 din 18.01.2016 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești asupra sumelor de 12.750 lei , 3000 USD și 10.610 Euro aparțînând inculpatului Tudorică Marin , sume consemnate la CEC – Sucursala Prahova.

În baza art.397 cod procedură penală dispune ridicarea măsurilor asigurătorii dispuse prin ordonanță nr.230/P/2015 din 18.01.2016 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești, asupra sumei de 23.500 Euro aparținând inculpatului Simion Cristian Bogdan, suma consemnată la CEC Bank, având în vedere că prin încheierea pronunțată de Tribunalul Prahova în dată de 26 septembrie 2017 s-a dispus ridicarea parțială a măsurii asigurătorii și menținerea sechestrului doar asupra sumei de 23.500 Euro.

În baza art.397 cod procedură penală dispune ridicarea măsurilor asigurătorii dispuse prin ordonanță nr.230/P/2015 din 18.01.2016 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești, asupra sumei de 1.065 Euro aparțînând inculpatului Roșcă Ionuț.

În baza art.397 cod procedura penală dispune ridicarea măsurilor asigurătorii dispuse prin ordonanță nr.230/P/2015 din 11.03.2016 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești, asupra imobilului aparțînând inculpatului Tudorică Marin, respectiv apartament situat în...Cheltuielile judiciare avansate de stat ramanin sarcina acestuia. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”.

Comunicatul DNA prin care se anunță trimiterea în judecată a fostului șef al Poliției Sinaia:

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpaților:

TUDORICĂ MARIN, la dată faptelor șef al Poliției Stațiunii Sinaia, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de: - trafic de influență (2 fapte), - efectuarea de operațiuni financiare, că acte de comerț, incompatibile cu funcția, - fals în declarațîi (2 fapte, din care unain formă continuată).

SIMION CRISTIAN BOGDAN, administrator al unei societăți comerciale, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de: - cumpărare de influență (2 fapte), - complicitate la efectuarea de operațiuni financiare, că acte de comerț, incompatibile cu funcția.

ROȘCA IONUȚ, la data faptei ofițer de poliție în cadrul Poliției Stațiunii Sinaia, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

Inculpatul Tudorică Marin, în calitate de șef al Poliției stațiunii Sinaia, a primit de la inculpatul Simion Cristian Bogdan un autoturism marca Mercedes Benz C 220, pe care acesta din urmă i l-a pus la dispoziție cu titlu gratuit și al cărui proprietar de drept a devenit la dată de 26.11.2011, când a fost simulată vânzarea acestuia la un preț modic de 5.000 de lei.

Începând cu data de 18 iulie 2013, inculpatul Tudorică Marin,în aceeași calitate, a pretins și primit în mod direct pentru sine, de la același om de afaceri, un folos material constând în folosință unui alt autoturism marca Mercedes E220,în baza unui contract de comodat având că obiect folosință cu titlu gratuit a autovehiculului respectiv, proprietate a firmei administrate de omul de afaceri.

În schimbul acestui folos, inculpatul Tudorică Marin a lăsat să se creadă că, prin prisma funcției sale, are influență asupra unor funcționari publici ce ar fi putut să fie însărcinați cu efectuarea unor controale la firma reprezentată de inculpatul Simion Cristian Bogdan, și a promis că, dacă va fi nevoie, îi va determina pe aceștia să nu ia măsurile legale ce ar împiedică activitatea evazionistă derulată de către acesta din urmă.

Acest lucru s-a materializat la dată de 12 decembrie 2015, când, prin intermediul inculpatului Roșcă Ionuț, inculpatul Tudorică Marin a intervenit la inspectorii antifraudă care efectuau un control la firma omului de afaceri, în scopul influențării activității funcționarilor respectivi,în direcția arătată mai sus.

Prin exercitarea influenței asupra inspectorilor antifraudă, inculpatul Roșca Ionuț i-a asigurat în continuare șefului sau primirea folosinței autoturismului menționat mai sus.

În cursul anului 2010, inculpatul Tudorică Marin, prin intermediul inculpatului Simion Cristian, a edificat un ansamblu imobiliar in stațiunea Sinaia și s-a implicat în mod direct în activitatea de vânzare a apartamentelor respective:

- a efectuat demersuri personale pentru obținerea avizelor și autorizațiilor necesare edificării construcțiilor și - a comercializat, prin postarea de anunțuri, pe site-urile specializate cu: imobilele oferite spre vânzare, categoria de imobil, prețul stabilit pentru categoria de imobil (apartament cu 2, 3 sau 4 camere) precum și numerele de contact.

În cuprinsul declarațiilor de avere, depuse în anii 2011, 2014 și 2015, inculpatul Tudorică Marin a omis, cu știință, să menționeze un contract de împrumut pentru suma de 12.000 de euro pe care i l-a acordat unei persoane, precum și folosință gratuită a autoturismului marca Mercedes E220.

În cauza, s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra mai multor sume de bani ce aparțin inculpaților.

De asemenea, s-a mai dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra unui imobil ce aparține inculpatului Tudorică Marin.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Prahova, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispusein cauza.

Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Direcției Generale Antifraudă Fiscală.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedura penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanța spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, potrivit publicației luju.ro