Evenimentul Zilei > Actualitate > Dezvăluiri incendiare despre interlopul Rechinul. A terorizat Mexicul cu modul său de operare
Dezvăluiri incendiare despre interlopul Rechinul. A terorizat Mexicul cu modul său de operare

Dezvăluiri incendiare despre interlopul Rechinul. A terorizat Mexicul cu modul său de operare

Organizația interlopă condusă de Florian Tudor, zis Rechinul, care a terorizat Mexicul, era formată în principal din infractori români care aveau probleme cu legea în țară.

Martorii din dosarul lui Florian Tudor, zis Rechinul, au relatat că acesta se înconjura doar de români pe care îi aducea în Mexic. Potrivit relatărilor Antena 3, Rechinul nu se încredea în oricine, iar oamenii cu care lucra erau supuși, mai întâi, unui adevărat ritual de inițiere, înainte să fie primiți în organizația criminală.

„Unul dintre martori spune că a plecat din România, în Mexic, că să-l ajute pe Rechinul în acea schemă de operațiuni bancare și cu carduri clonate. Și în momentul în care a ajuns acolo, nu a fost primit deodată în gruparea respectivă, ci a fost supus unui ritual de inițiere. A fost obligat să consume cocaină, odată cu toți ceilalți. Era și Tudor Florian prezent. Iar după ce a consumat cocaină în față tuturor, a băut un pahar de vin cu Tudor Florian și a fost admis în gașcă”, a povestit jurnalista Carmina Pricopiel la Antena 3.

Gruparea era interzisă altor naționalități

Astfel, gruparea condusă de Rechinul era închisă, fiind formată doar din interlopi români, fiind interzisă celor de alte naționalități. Doar doar doi străini, un arab și un rus, mai colaborau cu Florian Tudor.

„Martorul amenințat a declarat că din gruparea numitului Tudor Florian fac parte mai multe persoane, printre care o persoană cunoscută cu numele Stazică, care este de etnie rromă, care are rolul de a asigura paza și protecția grupării, atât pe teritoriul Mexicului cât și în USA și România. Stazică asigură supravegherea activităților de retragere de sume de bani din bancomate, de clonare de carduri, de transport a trăgătorilor pe teritoriul altor state de unde se făceau retragerile de sume de bani.

Alături de persoana cunoscută cu numele Stazică, mai acționează și băiatul acestuia, zis «Bruce Lee» care a exercitat acte de violență și asupra persoanei vătămate și prin intermediul căreia numitul Tudor Florian a spălat sume de bani în România prin construirea unor imobile în municipiul Craiova”, a mai relatat jurnalista.

Potrivit martorilor, în Mexic erau aduși tehnicieni din România, care montau cip-uri la bancomate, în vederea copierii informațiilor. Dispozitivele erau verificate de un cetățățean Mexican care se ocupa de echipamentele ATM.

„După finalizarea dispozitivelor, acestea erau verificate de un cetățean mexican, pe nume Jonatan Esqvel Perez, despre care persoana vătămată a afirmat că mai avea și un alt nume, avea vârsta de aproximativ 40 de ani, purta barbă. Acest cetățean mexican a înființat o firmă de import-export echipamente ATM și reparații electronice, precum și de componente electronice pe care le foloseau pentru a construi cipurile”.

 

Cum atrăgea noi membri în bandă

Martorii au povestit anumiți interlopi din România, care aveau probleme cu legea, erau cooptați în bandă.

„A auzit de la numitul Tudor Florian că C.C.S. avea probleme cu poliția în România, în sensul că a înjunghiat o persoană la o piscină în Craiova și urma să fie condamnat. Numitul C. C. S. a venit în Mexic la solicitarea inculpatului Tudor Florian pentru a munci ca gardă de corp și pentru a nu executa pedeapsa pe care urma să o primească în țară”, a mai arătat jurnalista

Pe de altă parte, Rechinul era foarte dur cu oamenii săi și-I pedepsea ori de câte ori aceștia nu se supuneau ordinelor sale sau comiteau vreo greșeală. Astfel, unul dintre membrii bandei a fost bătut cu furtunul în fața liderului organizației. Altuia, susțin martorii, Florian Tudor i-a tăiat un deget și l-a trimis acasă, familiei.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: