Dezvăluiri din dosarul fabricat de DNA fostului șef de la Rutieră. Lucian Diniță: „Judecătoarea a rămas șocată când a aflat că suntem ascultați din 2006”

Dezvăluiri din dosarul fabricat de DNA fostului șef de la Rutieră. Lucian Diniță: „Judecătoarea a rămas șocată când a aflat că suntem ascultați din 2006”

Motivarea deciziei de achitare a fostului șef al Direcției Rutiere a IGPR, Lucian Diniță, pronunțată de Curtea de Apel București, scoate la iveală alte mărturii cutremurătoare despre acest dosar fabricat în „laboratoarele” serviciilor secrete și ale DNA.

O martoră a declarat în fața instanței cum ea și alți colegi din Poliția Rutieră au fost obligați să dea declarații despre viața socială și profesională comisarului șef Diniță, fostul lor șef de atunci, sub paravanul unui test psihologic, transmite Luju.ro.

Chestionat de EVZ în legătură cu aspectele ieșite la iveală în motivarea Curții de Apel București, comisarul șef Lucian Diniță a declarat că, încă din anul 2006, DIPI, fostul „Doi și-un sfert”, serviciul secret al MAI, le-a cerut polițiștilor de la Direcția Rutieră să semneze un document prin care erau de acord să fie ascultați. „Doi dintre lucrătorii de poliție au refuzat și au fost dați afară. În instanță, eu am spus despre acest acord de ascultare iar, în acel moment, toți martorii prezenți, polițiști, s-au ridicat și au spus că și ei au semnat. Judecătoarea a rămas mască. A zis că așa ceva este ilegal”, a precizat Diniță.

Ofițerul susține că, începând cu anul 2009, psihologi de la Direcția Control a MAI veneau, anual, și le dădeau acele testări psihologice despre care a povestit martora în fața judecătorilor, fără să li se comunice rezultatele. Lucian Diniță a precizat că înregistrările pot fi folosite pentru executarea celor care deranjează sau nu pot fi schimbați din funcție legal.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Ceea ce am constatat pe parcursul acestei anchete este faptul că ofițerii incomozi sunt îndepărtați din funcție fabricânduli-se dosare penale, pe baza acestor înregistrări”, a conchis Lucian Diniță.

 

Turnătorie mascată

În dosarul în care Diniță a fost trimis în judecată de DNA pentru un pretins trafic de influență, martora a dezvăluit că, încă din 2011, în cadrul Poliției Rutiere se zvonea că se dorește schimbarea din funcție a lui Lucian Diniță, deși acesta avea rezultate foarte bune. „Martora și colegii ei au fost supuși și unei testări psihologice surpriză, unul din chestionare cuprinzând întrebări ce țineau de viața socială și profesională a inculpatului și a celor doi directori adjuncți ai direcției, chestionar care nu se semna de către polițiștii chestionați”, precizează instanța, citată de Luju. ro. În urma dosarului fabricat de DNA, Diniță a plătit cu funcția, însă după ce imaginea i-a fost terfelită ani de zile, a fost achitat definitiv pe motiv că fapta nu există.