Evenimentul Zilei > Actualitate > DEZVĂLUIRI. „Din cauza depresiei postnatale am crezut că mama şi soţul mă vor ucide”
DEZVĂLUIRI. „Din cauza depresiei postnatale am crezut că mama şi soţul mă vor ucide”

DEZVĂLUIRI. „Din cauza depresiei postnatale am crezut că mama şi soţul mă vor ucide”

Tânăra Hayley Hickford a născut primul copil, un băieţel pe nume Lewis, la vârsta de 28 de ani. Ceea ce trebuie să fie un eveniment minunat în viaţa familiei de britanici s-a transformat, în scurt timp, într-un adevărat coşmar.

Pe 24 decembrie 2010, Hayley Hickford depăşise deja, cu 12 zile, termenul la care trebuia să nască. Travaliul i-a fost indus cu medicamente, dar naşterea s-a complicat în momentul în care pulsul copilului abia dacă se mai simţea. Medicii au decis o cezariană de urgenţă, pentru a salva bebeluşul.
"Îmi aduc aminte că ţipam şi le ceream să-mi spună dacă copilul meu a murit. Eram sigură că-l pierdusem", povesteşte Hayley experienţa dificilă a naşterii primului său copil. "După ce m-a trezit din anestezie am fost aproape şocată să văd un bebeluş atât de mic, în braţele soţului meu. În acel moment m-am simţit cea mai norocoasă femeie din lume şi am început să plâng în hohote, de fericire", a mai dezvăluit Hayley Hickford ziarului "The Sun".

Dacă medicii nu ar fi acţionat rapid, micuţul Lewis ar fi murit. În timpul travaliului, cordonul ombilical i s-a înfăşurat în jurul gâtului.
Copilul era acum sănătos, în afara pericolului, iar operaţia lui Hayley se vindeca fără probleme. Nimeni nu se aştepta ca situaţia să ia o întorsătură dramatică, imediat după naşterea lui Lewis.
Pe fondul unei forme extreme de depresie postnatală, Hayley începuse să creadă că propria mamă şi soţul plănuiau să o ucidă şi să-i facă rău bebeluşului. Situaţia a ajuns atât de dramatică încât i-a spus doctorului că mama ei, o asistentă de 56 de ani, era o pedofilă.

Imediat ce a fost externată, Hayley s-a întors cu bebeluşul în casa în care locuia alături de James Loffler, partenerul ei de aproape zece ani. La numai câteva minute după ce a intrat în casă, a fugit la o cameră de la etaj şi a început să ţipe vecinilor de pe stradă să cheme poliţia şi ambulanţa.

În loc ca autorităţile să-i aresteze rudele, medicii au decis să o interneze pe Hayley.

Au trecut doi ani de la naşterea micuţului Lewis, iar tânăra mămică ştie că episoadele de atunci au fost cauzate de o formă extremă de depresie postnatală. Acum, Hayley participă la seminarii şi acordă interviuri în presa britanică pentru a-şi spune povestea. Este sigură că experienţa ei va atrage atenţie asupra depresiei postnatale şi a efectelor negative pe care le poate avea asupra unei proaspete mămici şi a familiei. "Eram atât de panicată din cauza faptului că cei din jur voia să-i facă rău băiatului meu, încât am ajuns să-i acuz de lucruri extrem de grave". Cu tratamentul adecvat şi cu sprijinul familiei, Hayley şi-a revenit şi duce o viaţă fericită alături de micuţul Lewis, de soţul şi de mama sa.
CITIŢI ŞI:

  • Uitați de recuperările miraculoase ale vedetelor! Femeile au nevoie de un an ca să-și revină după naștere
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: