Evenimentul Zilei > EVZ Special > Dezvăluiri despre întâlnirea secretă care putea să îi schimbe viața lui Gică Popescu. „Domnule președinte…”
Dezvăluiri despre întâlnirea secretă care putea să îi schimbe viața lui Gică Popescu. „Domnule președinte…”

Dezvăluiri despre întâlnirea secretă care putea să îi schimbe viața lui Gică Popescu. „Domnule președinte…”

Gheorghe Hagi şi Gheorghe Popescu au fost duminică pe Arena Naţională, pentru a vedea primul meciul dintre Austria şi Macedonia de Nord, primul organizat de România la un turneu final major (Euro 2020), dar în loc să primească bilete la tribuna VIP, cum era normal, au fost ghidaţi spre tribuna a II-a, situaţie care i-a trezit lui Victor Ponta o amintire din anii în care era liderul Guvernului României.

Hagi şi Popescu, umiliţi la Euro 2020. Ponta ştie mai multe despre asta şi a spus-o în emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3. Astfel, fostul premier a povestit cum a încercat să obţină graţierea lui Gheorghe Popescu, în 2014, când fostul fundaş central a fost condamnat la 3 ani, o lună şi 10 zile de închisoare în Dosarul Transferurilor.

După condamnare a început o campanie în favoarea grațierii lui Gică Popescu, iar printre cei care au susținut inițiativa au fost Victor Ponta, Crin Antonescu și Valeriu Zgonea. La polul opus, împotriva unei grațieri s-au pronunțat mai mulți jurnaliști, între care Cristian Tudor Popescu.

Hagi şi Popescu, umiliţi la Euro 2020

Împotriva acestui demers a fost şi Răzvan Burleanu, fostul contracandidat al lui Popescu în cursa pentru şefia FRF şi care a explicat de ce nu era de acord cu cei care cer susţineau graţierea.

„Dumneavoastră vorbiţi despre faptul că Gică Popescu sau Gică Hagi nu au avut loc în tribuna oficială, dar haideţi să ne întoarcem. E dureros, dar dacă nu vrem să vorbim despre ce doare, nici nu se întâmplă nimic.

Hagi şi Popescu, umiliţi în văzul tuturor la Euro 2020

Noi, România, pe Gică Popescu l-am băgat în puşcărie. E plină România de hoţi, de corupţi, de şpăgari, dar noi l-am băgat pe Gică Popescu. Şi atunci când eu m-am dus la Traian Băsescu…

Băsescu nici n-a vrut să-l asculte pe Ponta

Noi doi, nu era nimeni în jur… Şi i-am spus: «Domnule preşedinte, eu vă fac propunerea, că aşa spune legea, pentru graţiere, având în vedere ce a făcut pentru această ţară.

Şi a zis: Nu bă, că sar ăştia pe noi. Ştiţi care ăştia săreau pe el sau pe mine, sau pe dumneavoastră dacă îl apăraţi pe Gică Popescu? Ăştia care sunt acum în tribună. Ăştia erau ăia care săreau şi a trebuit să stea în închisoare”, a declarat Victor Ponta la Antena 3.

Mai departe puteţi afla care au fost explicaţiile FRF pentru episodul în care au fost implicaţi Hagi şi Popescu, dar şi ce politicieni au stat la VIP în locul lor.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: EVZ Special, Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: