Evenimentul Zilei > Politica > Dezvăluiri-bombă. PNL riscă să iasă de la guvernare după congresul din toamnă. Cine este „garanția” PNL
Dezvăluiri-bombă. PNL riscă să iasă de la guvernare după congresul din toamnă. Cine este „garanția” PNL

Dezvăluiri-bombă. PNL riscă să iasă de la guvernare după congresul din toamnă. Cine este „garanția” PNL

Un nou scenariu este aruncat în spaţiul public, şi anume plecarea PNL de la guvernare dacă Ludovic Orban pierde alegerile interne care se vor desfășura în luna septembrie.

O ipoteză- bombă este că PNL ar putea ieși de la guvernare dacă Ludovic Orban nu va fi reales președinte al partidului. Anunțul vine de la deputatul Ionel Dancă, care spune că Orban este „garanția” că PNL va rămâne la Palatul Victoria, în formula actuală a Coaliției, și după 25 septembrie când vor avea loc alegerile interne.

Doar Ludovic Orban poate să asigure coeziunea Coaliției de la guvernare

„Sensul afirmațiilor mele este unul clar, noi spunem că, în contextul actual, președintele PNL este cel care trebuie să asigure coeziunea Coaliției si să facă toate demersuile pentue ca guvernarea să performeze, iar acest lucru nu-l poate face nimeni mai bine decât autorul programului politic care a adus PNL la guvernare, Ludovic Orban”, a declarat Ionel Dancă, în direct la Realitatea Plus.

Deputatul Ionel Dancă, fost șef al cancelariei în Guvernul Orban, a mai subliniat că intenția taberei din care face parte este tocmai aceea de a rămâne la guvernare, şi acest lucur se paote face doar dacă Ludovic Orban câştigă şefia partidului.

„Noi nu ne dorim în niciun moment să ieșim de la guvernare, oamenii și-au dat votul pentru PNL cu Ludovic Orban în frunte și acest vot trebuie respectat în sensul că PNL să rămână la guvernare și să ducă la bun sfârșit angajamentele la care ne-am angajat”, a subliniat deputatul.

Ionel Dancă mai susține că, deocamdată, Guvernul Cîțu nu e la fel de performant precum a fost Cabinetul Orban

Cu privire la actualul premier, deputatul liberal spune că guvernarea lui Florin Cîţu este sub nivelul celui condus de Ludovic Orban, şi spune:

„Există o percepție că guvernarea nu evoluează așa cum ar fi trebuit, mai ales prin comparație cu modul în care a activat guvernul Orban în 2020-2021, (….) iar comparația ne arată că ritmul guvernării a scăzut, pentru că suntem și într-o coaliție în care trebuie să ai abilitatea de a negocia, de a discuta pentru a duce la îndeplinire obiectivele”, a declarat Ionel Dancă, în direct la Realitatea Plus.