A fost începută urmărirea penală și cei doi israelieni au fost ridicați din stradă înainte ca tatăl Codruței Kovesi să depună plângere, potrivit www.antena3.ro

Cercetările au pornit de la o sesizare din oficiu, în urma unor informații transimise de SSP. Un om-cheie din dosar a dezvăluit lucruri incredibile.

”Sute de mii de lire sterline, în operațiunea de spionaj a Laurei Codruța Kovesi”, a declarat acesta.

Dosarul Black Cube a pornit de la o sesizare din oficiu a poliției pentru infracțiunea de hărțuire, o infracțiune de altfel pentru care organele judiciare pot începe cercetări doar în urma unei plângeri prealabile. Anchetatorii au reținut însă în sesizarea din oficiu ”tatăl lui Kovesi, dar și alți membri ai familiei acesteia au fost sunați de mai multe ori de pe o cartelă de telefon înregistrată în Marea Britanie”.

În urma unor informații de la SPP, s-a descoperit că cei doi israelieni care l-au sunat pe tatăl lui Kovesi au fost Ron Weiner și Geclowicz. Dosarul a ajuns inițial la Parchetul General. Surprinzător, în aceiași zi, organele de cercetare ale poliției judiciare au dispus începerea urmăririi penale în rem față de cei doi israelieni veniți pe teritoriul României pentru a o spiona pe șefa DNA.