Dezvăluiri BOMBĂ ale fostului procuror Max Bălăşescu. Cum a ajuns Augustin Lazăr la Curtea de Apel Alba Iulia. „Este un caz unic în istorie”

Fostul procuror Max Bălășescu a afirmat, duminică seară, că în timpul activităţii sale a cercetat printre mai multe dosare în legăturtă cu marile privatizări, printre care şi cel privind devalizarea Bancoop.

”M-a invitat în birou, m-a întrebat cum se desfășoară cercetarea penală, de obicei întâi te întreabă lucruri generale. Și mi-a spus despre această oportunitate, de asta mi-a rămas în minte, i-am explicat care a fost motivația mea și am considerat că oportunitatea este maximă. Mi-a oprit dosarul, a revocat măsura arestării, iar dosarul a fost repartizat altui procuror. La momentul respectiv CSM nu era funcțional, iar șeful anticorupției era Augustin Lazăr. Cui să raportez?” a spus Max Bălășescu, potrivit antena3.ro

”Totdeauna au existat protocoale secrete în Parchetul General și SRI. Și știu că majoritatea băncilor au fost prăduite prin intermediul unor ofițeri SRI și uneori SIE. Trimiteau oameni la înaintare să ia credite, se mituiau angajații băncii, se dădeau creditele pe ochi frumoși și banii intrau în conturile acestor persoane, primiseră numele de clienți-săgeată, după care plecau la ofițerii SRI. Recent a fost condamnat Dragoș Diaconescu, fostul ofițer de Securitate, jaf de milioane de euro la BRD” a comentat jurnalistul Răzvan Savaliuc.

Totodată, fostul procuror a povestit și cum a beneficiat în trecut de tratament preferențial fostul său șef, Augustin Lazăr.

”Pentru el s-a inventat o funcție de procuror general adjunct, la Curtea de Apel Alba Iulia. Este un caz unic în istorie. Dacă se întâmpla să vină acolo un ofițer de informații, procurorul pleca, pentru că trebuia să rămână singur cu el. Dacă aveai o problemă și trebuia să îi vorbești, iar la el era un ofițer de informații, trebuia sa aștepți” a precizat Max Bălășescu.