Evenimentul Zilei > International > DEZVĂLUIRI AMOROASE incendiare despre Diana, “Prințesa inimilor”. AVENTURA FIERBINTE cu un OFIŢER BRITANIC şi despre care PRINŢUL CHARLES ŞTIA totul
DEZVĂLUIRI AMOROASE incendiare despre Diana, “Prințesa inimilor”. AVENTURA FIERBINTE cu un OFIŢER BRITANIC şi despre care PRINŢUL CHARLES ŞTIA totul

DEZVĂLUIRI AMOROASE incendiare despre Diana, “Prințesa inimilor”. AVENTURA FIERBINTE cu un OFIŢER BRITANIC şi despre care PRINŢUL CHARLES ŞTIA totul

La aproape 19 ani de la moartea celei numite “Prinţesa inimilor”, un episod foarte delicat din intimitatea cuplului format din Lady Diana şi Charles, Prinţ de Wales, a fost readus în prim-plan.

Jurnaliştii de la dailymail.co.uk au publicat mărturiile lui Ken Wharfe, unul dintre ofiţerii regali care s-a ocupat de protecţia acesteia. În memoriile sale, acesta povesteşte ce a determinat-o pe Diana să aibă o aventură extraconjugală. Totul s-a întâmplat pe fondul destrămării căsniciei pe care “Prinţesa inimilor” o avea cu Prinţul Charles. “Ştii, cred că este timpul să-mi deschid aripile”, i-ar fi spus Diana protectorului ei într-un moment de relaxare la plajă. Nu era prima destăinuire pe care Diana i-o făcea lui Wharfe, care prin prisma postului său, devenise un om de încredere al acesteia. Urma să vină multe…

Începutul ideii de aventură

Printre acestea, una în care Diana descria zbuciumul sufletesc din care încerca să scape. “După naşterea lui Harry (n.r. – în 1984), mariajul meu cu Charles a murit. Am încercat, sincer am încercat, dar nu m-a mai dorit. Nu am mai dormit în acelaşi pat de doi ani”, îi spune Diana celui care avea grijă să nu i se întâmple nimic rău. Una dintre cele mai iubite prinţese ale Marii Britanii era într-o stare psihică atât de precară încât începuse să vorbească de sinucidere, conform memoriilor lui Wharfe, care a intrat în Departamentul Poliţiei Metropolitane de Protecţie Regală în 1986.

“Predecesorul meu, inspectorul-şef Graham ‘Smudger’ Smith, m-a luat la o cafea în bucătăria de la Highgrove. Principalul subiect al conversaţiei noastre a fost aventura pe care o avea cu ofiţerul de la Cavaleria Household, căpitanul James Hewitt. Nu este treaba noastră, a poliţiştilor, să avem probleme de moralitate. Treaba noastră era să ne asigurăm, mai presus de toate, că ea era în siguranţă, ceea ce în schimb însemna că aventura trebuia să rămână secretă”, a declarat Wharfe. Hewitt a fost descries ca un tip şarmant, “afemeiat notoriu”, cooperant, sensibil şi care nu ar fi compromis niciodată securitatea Prinţesei Diana.

Primele întâlniri cu amorezul ofiţer

Cei doi s-au întâlnit prima oară în 1986, la o petrecere organizată de doamna de companie a Dianei, Hazel West. Ofiţerul nu s-a lăsat până nu a obţinut de la Diana promisiunea ieşirii la o cină. “Diana mi-a descris prima lor întâlnire şi era clar pentru mine, din felul în care ea vorbea, că îl adora pe acest om, ceea ce s-a întâmplat chiar şi după ce aventura s-a răcit. Prima lor conversaţie fusese naturală şi cred că asta i-a aprins atracţia pentru el”, a mai precizat fostul ofiţer de protecţie regală.

În acelaşi timp, Charles începuse să se vadă iarăşi cu Ducesa de Cornwall, Camilla Parker Bowles. Distrusă de trădarea soţului, Diana părea pregătită pentru aventură. A doua întâlnire a fost o plimbare pe şeile cailor. “Cu toate că ştiam de existenţa lui, nu l-am întâlnit pe Hewitt decât doi ani mai târziu. Am fost rugat s-o duc pe Diana la cazarma Knightsbridge, iar pentru ca întâlnirea să pară respectabilă, ea a fost însoţită de Hazel West (…) Puteam înţelege de ce Diana îl plăcea. El era şarmant şi îi injecta vitalitatea tinerească într-un moment al vieţii în care Diana avea nevoie să fie iubită”, a mai completat Ken Wharfe.

Complicitatea lui Charles

Protectorul Dianei crede că Charles ştia ce se întâmplă, dar după atâţia ani de căsnicie dificilă, situaţia îi convenea. Mai tânăr cu 10 ani decât Prinţul Charles, Hewitt era şi într-o formă fizică mai bună decât rivalul său. Relaţia cu ofiţerul a avansat, dar Diana încerca să îl convingă pe Wharfe că între ei nu se întâmplă nimic, cu toate că nu era prea convingătoare întrucât roşea. “Am asigurat-o că nu mă interesa decât siguranţa ei, dar ea trebuie să fi crezut că ori eram prost, ori eram surd. Cei doi se întâlneau la o cabana veche din Devon, care îi aparţinea mamei ofiţerului, Shirley. Parchetul din dormitor scârţâia şi spunea mai multe decât orice confesiune”, a rememorat Wharfe momentele în care o aştepta pe prinţesă la un pahar cu mama ofiţerului.cu

Bârfe regale deranjante

La un moment dat, Hewitt a şi profitat puţin de generozitatea Dianei, care i-a dat 16.000 de lire sterline pentru a-şi cumpăra o maşină sport pe care altfel nu şi-ar fi permis-o. Intrată în atenţia presei, dar şi a celor din anturajul lui Charles, aventura celor doi a generat una dintre cele mai dificile probe: zvonul care ridica serioase semne de întrebare asupra paternităţii lui Harry. Această problemă nu are niciun fundament real, întrucât la un calcul simplu, Harry a fost născut la 15 septembrie, 1984, ceea ce înseamnă că a fost conceput în jurul Crăciunului din 1983, adică în momentul în care fratele său, William, avea 18 luni. În condiţiile în care Diana şi James Hewitt s-au întâlnit în vara anului 1986, suspiciunile asupra paternităţii lui Harry sunt anulate din start.

Începutul sfârşitului poveştii de dragoste

La sfârşitul anilor 1980, presiunea pusă de mass-media britanică, dar şi pasiunea din ce în ce mai sufocantă a Dianei, l-au făcut pe ofiţer să accepte un post în Germania. Gestul său a fost interpretat ca o trădare de Diana, care n-a putut accepta ideea că o carieră era mai importantă decât relaţia cu ea. Prinţesa a încercat să facă totul pentru a împiedica plecarea, chiar şi printr-o intervenţie la comandantul acestuia, dar James nu a cedat. Discuţiile lor telefonice au devenit din ce în ce mai rare, aşa că, fără să-l anunţe, Diana a decis să termine relaţia extraconjugală. Totuşi, absenţa iubitului a afectat-o serios şi adesea era nervoasă şi gata să plângă. După un an, Hewitt s-a reîntors pentru nunta surorii sale, iar Diana l-a invitat să petreacă un weekend la Highgrove. Idila lor s-a reaprins, iar Diana i-a spus că îşi doreşte divorţul, conform celor menţionate de Wharfe.

În decembrie 1990, Hewitt era detaşat în Arabia Saudită, în timpul războiului cu Irak. Diana i-a scris în fiecare zi şi i-a trimis mai multe sticle de whisky, cu toate că ştia că alcoolul este interzis în statele musulmane. Wharfe a dezvăluit că Diana a mers până la punctul în care i-a trimis iubitului inclusiv reviste pentru adulţi precum Playboy, Mayfair şi Penthouse. Cu toate că era avertizată că aceste gesturi pot fi folosite de duşmanii ei, Diana nu voia să asculte. “Poate că dragostea ei nebună cu Hewitt se terminase, dar ea era îndrăgostită de ideea de a fi îndrăgostită de un erou de război”, a încheiat Ken Wharfe.

 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: