Evenimentul Zilei > Social > Vor să fie nemuritori. Miliardarii lumii investesc într-un laborator secret pentru a le stopa îmbătrânirea
Vor să fie nemuritori. Miliardarii lumii investesc într-un laborator secret pentru a le stopa îmbătrânirea

Vor să fie nemuritori. Miliardarii lumii investesc într-un laborator secret pentru a le stopa îmbătrânirea

O companie nouă și oarecum secretă din Silicon Valley, dedicată cercetării anti-îmbătrânire, obține finanțare majoră din partea celor bogați oameni din lume, precum CEO-ul Amazon Jeff Bezos.

Altos Labs, o companie tehnologică de reprogramare biologică, ar atrage investitori de renume precum CEO-ul Amazon Jeff Bezos și miliardarul ruso-israelian Yuri Milner, potrivit MIT Technology Review În prezent, compania îi atrage pe unii dintre oamenii de știință de top din lume să se alăture. Vor avea salarii uriașe și le promite libertate maximă în domeniul cercetărilor cu privire la procesul de anti-îmbătrânire.

Faceți cunoștință cu Altos Labs, cel mai misterios laborator din Silicon Valley care lucrează la viața veșnică

Totodată, câțiva dintre acești savanți sunt destul de controversați. Juan Carlos Izpisúa Belmonte, biolog la Institutul Salk din La Jolla, California, este printre oamenii de știință cooptați de compania Altos. A făcut valuri în 2017 atunci când a început să studieze posibilitatea dezvoltării unei himere om-porc.

Shinya Yamanaka, om de știință și laureat al Premiului Nobel pentru cercetările sale în privința inversării îmbătrânirii celulare, se va alătura și el consiliului științific consultativ al companiei. „Deși vor fi multe obstacole de depășit, există un potențial uriaș aici”, a spus recent Yamanaka.

Reprogramarea biologică este o metodă de reîntinerire celulară care ar putea fi cheia nemuririi

Deși există deja numeroase companii de reprogramare biologică, niciuna nu are finanțarea de care beneficiază momentan Altos Labs. Nu este deloc surprinzător faptul că cei mai bogați oameni de pe Pământ au un interes real în încercarea de a obține viață fără de moarte. Cu toate acestea, obiectivele exacte ale companiei Altos Labs, precum și modul în care le va transforma în realitate, sunt oarecum misterioase.

„Scopul este să înțelegem întinerirea. Aș spunea că ideea de a obține profituri există, însă nu este scopul principal”, a explicat Manuel Serrano, fost cercetător la Institutul de Cercetare în Biomedicină din Spania. La fel ca mulți alți colegi ai săi, Serrano s-a alăturat companiei Altos după ce i s-a oferit un salariu de cinci până la zece ori mai mare decât cel anterior.

Altos Labs este o companie despre care nu se știe nimic din interior

Motivul pentru care este finanțat laboratorrul misterios pare simplu: oamenii nu vor să moară (inclusiv miliardari). Dar cum, nu poţi să nu pui un semn de întrebare cu privire la modul cum vor decurge cercetările.

Poate că un semn de întrebare și mai înspăimântător este cine are exact accesul la nemurire dacă și când este obţinut, scrie Futurims.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: