„În 2020 va fi o mare criză”, sunt cuvintele lui William Strauss şi Neil Howe, doi oameni de ştiinţă ale căror opinii au influenţat lideri ca Bill Clinton şi Al Gore.

Se pare că au făcut o profeţie despre cele ce se întâmplă în acest an cu coronavirusul, încă de acum 29 de ani. Nu se pronunţă cuvântul pandemie, dar cuvintele pronunţate în 1991 produce efecte. „Criza din 2020 va fi comparabilă cu alte încercări la care au fost supuşi înaintaşii noştri” şi ar fi reprezentat „viitorul ca un mare punct de cotitură al istoriei”.

Dezvăluirea a fost făcută de New York Times

Printre ipotezele cărţii scrise la patru mâini şi intitulată „Generaţii”, erau prevăzute: catastrofe şi dezastre naturale, o ameninţare nucleară şi  o cădere economică. Teoria de la baza profeţiei, readusă la lumină de New York Times, face referire la mersul ciclic al istoriei Statelor Unite: la fiecare 80 de ani se întâmplă ceva important.

William Strauss este deja mort de 13 ani, în timp ce Neil Howe trăieşte şi poate confirma teoria despre criza prevăzută în lucrare şi care nu are efecte doar asupra Americii, ci în toată lumea.

S-au făcut referiri şi la clasa politică actuală

Howe s-a referit şi la clasa politică care se străduieşte să scoată din impas Statele Unite. Actuala clasă politică conducătoare trebuie să fie înlocuită cu una nouă, compusă din tineri născuţi cu puţin mai înainte de începerea noului mileniu.

Există şi nume: Alexandria Ocasio-Cortez de 30 de ani, Pete Buttigieg, 38 de ani şi senatorul Jish Hawley din Missouri, de 40 de ani.

Politicienii vechii generaţii au subevaluat coronavirusul şi consecinţele schimbărlor climatice facilitând extinderea pandemiei. Dacă New Deal (noua înţelegere) s-ar adeveri, republicanii care sunt actualmente la putere ar fi excluşi din joc, potrivit celor relatate de sursa menţionată.