Avocata doctorului Gheorghe Burnei, Elize Ene-Corbeanu ne-a transmis o serie de precizări referitoare la „dezinformarea generală” privind decizia „definitivă” a Curţii de Apel Bucureşti.
Este o „dezinformare generală” în cazul doctorului Gheorghe Burnei, susține avocata renumitului medic ortoped, de la Spitalul „Marie Curie”. În numele profesorului, Eliza Ene-Corbeanu ţine să facă nişte precizări legate de decizia „definitivă” a Curţii de Apel Bucureşti.
Avocat Eliza Ene-Corbeanu
„Cazul domnului profesor doctor Burnei se află într-o procedura intermediară (camera preliminară), între urmărirea penală şi începerea cercetării judecătoreşti. Apropo, nu există interdicţii pe viaţă. Decizia Curţii de Apel nu este o pedeapsa, ci o măsură cu caracter preventiv, care are un efect temporar, până când instanţele vor înţelege să o revoce/modifice sau până la o hotărâre de achitare pe fond. Valabilitatea acestei decizii e de 60 zile - o putem contesta sau instanţa o poate revoca/modifică din oficiu”, a transmis avocat Eliza Ene-Corbeanu.
Ca și argument, apărătoarea doctorului Gheorghe Burnei ne-a transmis decizia instanței:
Inch.pen.nr.256/CP/31.08.2017 - În baza art. 4251 alin. 7 pct. 2 lit. a Cod procedura penală rap. la art. 205 Cod procedura penală admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti împotriva încheierii pronunţată în şedinţa din Camera de Consiliu din dată de 25.08.2017, pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală. Desfiinţează în parte încheierea contestată şi solutionand cauza: În baza art. 215 alin. 9 Cod procedura penală respinge cererea de modificare a conţinutului măsurii controlului judiciar formulată de inculpatul BURNEI GHEORGHE. Menţine interdicţia impusă inculpatului de a nu exercită profesia sau de a nu desfăşura activitatea în executarea căreia a săvârşit fapta în Spitalul Clinic de Urgenţe de Copii Marie Curie sau în altă unitate din sistemul public de sănătate. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii. În baza art. 4251 alin. 7 pct. 1 lit. b Cod procedura penală respinge că nefondată contestaţia formulată de inculpat împotriva încheierii. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedura penală obligă pe inculpat la 200 lei cheltuieli judiciare statului. În baza art. 275 alin. 6 Cod procedura penală onorariul parţial avocat oficiu de 35 lei se suportă din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţa din Camera de Consiliu, azi 31.08.2017.