Dezbatere. Primăria vrea toate blocurile noi din Timișoara racordate la rețeaua locală de termoficare
Editura Evenimentul si Capital

Dezbatere. Primăria vrea toate blocurile noi din Timișoara racordate la rețeaua locală de termoficare

Autor: | | 0 Comentarii | 432 Vizualizari

Primăria Timișoara ia o decizie incredibilă pentru a salva din colaps societatea de termoficare a orașului. Edilii se pregătesc să voteze o hotărâre de consiliu prin care vor fi autorizate la construcâție doar blocurile care se vor racorda la Colterm. Epoca centralelor de aparatment s-a încheiat, cel puțin pengru noile imobile care se vor edifica la Timișoara.

Reprezentanții primăriei doresc să modifice “Regulamentul serviciului public de alimentare cu energie termică în Municipiul Timișoara”, motiv pentru care au pregătit un proiect de hotărâre, iar noile prevederi vor fi discutate în cadrul unei dezbateri publice, la care sunt invitați să participe toți timișorenii interesați, miercuri, începând cu ora 13.00, în sala de ședințe a Consiliului Local.

Printre noile prevederi ale regulamentului se numără faptul că noile clădiri vor avea obligativitatea de a se racorda la Sistemul de Alimentare Centralizată cu Energie Termică (SACET). “Pentru clădirile ce vor fi construite ulterior aprobării prezentului Regulament, pe terenuri aferente străzilor nominalizate ca făcând parte din zona unitară de încălzire, sau pe terenuri eliberate de construcții existente la data aprobării prezentului Regulament, sau în locul unor clădiri care acum au, potrivit nomenclatorului stradal, adresa pe strada nominalizată la data aprobării prezentului Regulament ca fiind într-una din zonele unitare de încălzire, în arealele zonelor unitare de încălzire, încălzirea și prepararea apei calde de consum se vor asigura obligatoriu prin racordarea la SACET”, scrie în proiectul de hotărâre care va fi supus dezbaterii. În document se mai arată că “în cazul construcțiilor noi, la solicitarea certificatului de urbanism, Direcția de Urbanism va solicita dezvoltatorului aviz tehnic de la operatorul SACET, pentru soluția de încălzire”.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate