Editura Evenimentul si Capital

DEZBATERE EVZ: Madonna, apreciată sau huiduită pentru mesajul pro-romi?

aa7e2a4b6937a0093d6c13093e7c14ab
Autor: | | 142 Comentarii | 0 Vizualizari

Peste 60.000 de oameni s-au strâns aseară în Parcul Izvor din Bucureşti pentru a o vedea pe Madonna, venită pentru prima oară în România.

Spectacolul, care a îmbinat muzica, dansul, luminile şi gesturile extravagante, i-a încântat pe mulţi dintre fani şi i-a dezamăgit pe alţii. Poate că momentul care i-a supărat cel mai tare pe fani a fost cel în care Madonna li s-a adresat bucureştenilor în romani. Momentul intitulat "gipsy" a inclus o versiune a piesei La Isla Bonita cu influenţe rome, dansuri ţigăneşti, costume tradiţionale şi un taraf de romi. În plus, pe ecranele din spatele scenei se derulau imagini cu romi care se plimbau în căruţă pe nişte drumuri de ţară prăfuite. "Leila pala tute", le-a spus Madonna celor prezenţi, şi i-a întrebat dacă au înţeles. "Nu", a venit răspunsul, după care diva le-a spus că înseamnă "dragoste nebună" în romani. Madonna a continuat spunând că a aflat că cei de etnie romă sunt discriminaţi în Europa de Est şi că vrea să transmită un mesaj de toleranţă, însă a fost huiduită. Diva nu şi-a întrerupt discursul şi a spus că ea crede în egalitatea tuturor oamenilor, indiferent de rasă, religie sau orientare sexuală: "Toţi oamenii sunt egali. Nu trebuie să discriminăm nici romii, nici homosexualii'', a spus ea. Fie că a transmis mesajul din convingere sinceră că romii sunt discriminaţi în România sau doar pentru a-şi pigmenta şi mai mult show-ul, Madonna a reuşit din nou să incite şi să provoace reacţii foarte diverse.

"Dacă ar fi spus acest lucru în altă parte, ar fi fost aplaudată" Deputatul PSD Mădălin Voicu spune că se aştepta la o astfel de reacţie din partea publicului, însă nu la una aşa de vehementă. "O reacţie de genul ăsta denotă că românii, din păcate, au rămas la nivelul popoarelor primitive. Pe mine mă deranjează un singur lucru, că nu e vorba de discriminare în România legată de romi care să aibă amprentă instituţionalizată, adică oficială. Asta ar fi fost mai uşor de rezolvat. Problema este la nivel de mentalitate şi de stereotipuri în gândire ale populaţiei şi asta este grav", a declarat el pentru evz.ro. "Sigur că şi ţiganii au o mare vină. Dacă unii dintre ei au meserii pe care le respectă şi le practică cu talent, sunt alţii care sunt nealiniaţi şi creează dezordine în societate şi pe aceia ar trebui ca justiţia şi organele statului să îi pedepsească cu foarte mare severitate", a continuat Voicu. Deputatul PSD mai crede că, dacă Madonna ar fi transmis acest mesaj în altă ţară, ea ar fi fost apreciată, în niciun caz huiduită: "Dacă ar fi spus acest lucru oriunde în altă parte, ea ar fi fost aplaudată, nenorocirea este că în Romînia, care este o ţară atipică, s-a întâmplat pe dos. Ea a constatat cu stupoare, a fost foarte diplomată şi a trecut peste acel moment cu fluierături". În opinia sa, Madonna a fost huiduită şi pentru că ea nu reuşeşte să le impună fanilor acelaşi respect pe care îl impun alţi artişti: "Cred că şi deoarece ea nu este de foarte bună calitate ca artist şi mai curând este o persoană care face show, publicul şi-a permis să o fluiere. Dacă acest mesaj l-ar fi avut Tina Turner, Rod Stewart sau Eric Clapton, cu siguranţă că nu asta ar fi foat reacţia publicului". "Plus că publicul care vine la astfel de kitsch-uri, pentru că Madonna este produsul unui kitsch american, este de factura asta. Deci eu cred că Madonna este, pe undeva, precum publicul care a venit la ea să o vadă", a apreciat Voicu.

Mircea Badea, ce REACTIE! Ce a putut sa spuna despre CNA jurnalistul! De NECREZUT

Pagina 1 din 2
Tag-uri:Stirile zilei

Alte articole din categoria: Dezbatere evz.ro

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000