Sâmbătă, în România s-a ieşit masiv în pădurile patriei pentru celebrul grătar, dar nu doar la noi a fost un weekend în care sfidarea s-a îngemănat natural cu sora ei mai mare, prostia. Washington Times a realizat o analiză în care a surprins comportamente similare în alte ţări, unele  chiar din zona puterilor mondiale.

„Tinerii germani au ţinut petreceri Corona în care tuşeau spre vârstnici. Un bărbat spaniol eliberează o capră pentru a ieşi la plimbare pentru a dribla ordinele autorităţilor. Din Franţa până în Florida şi Australia, kitesurferii, studenţii şi alţii au luat plajele cu asalt.

Sfidarea lor cu privire la măsurile de izolare şi la sfaturile oamenilor de ştiinţă au determinat autorităţile să ia măsuri imediate împotriva celor care încearcă să scape de măsurile restrictive.

În unele cazuri, rebelii au rezistat ameninţând forţele de ordine, aspect care a generat indignarea publică”, arată sursa citată.

„Unii consideră că sunt mici eroi când sparg regulile. Ei bine nu. Eşti un imbecil şi mai ales o ameninţare pentru tine”, a declarat ministrul Internelor din Franţa, Christophe Castaner.