Evenimentul Zilei > International > DEZAXATUL din Munchen era OBSEDAT de JOCURILE VIDEO cu ÎMPUŞCĂTURI! Poliţiştii au GĂSIT în LOCUINŢA acestuia DOCUMENTE despre ATACURILE ÎN MASĂ
DEZAXATUL din Munchen era OBSEDAT de JOCURILE VIDEO cu ÎMPUŞCĂTURI! Poliţiştii au GĂSIT în LOCUINŢA acestuia DOCUMENTE despre ATACURILE ÎN MASĂ

DEZAXATUL din Munchen era OBSEDAT de JOCURILE VIDEO cu ÎMPUŞCĂTURI! Poliţiştii au GĂSIT în LOCUINŢA acestuia DOCUMENTE despre ATACURILE ÎN MASĂ

Ali David Sonboly, atacatorul de la Munchen, a ucis cu sânge rece şase bărbaţi şi trei femei, cu vârste cuprinse între 13 şi 45 de ani. Poliţia a confirmat astăzi că în rucsacul ucigaşului s-au găsit 300 de gloanţe şi a folosit o armă semiautomată de tip Glock 17.

În urma percheziţiilor pe care poliţiştii le-au efectuat la domiciliul atacatorului, s-au găsit documente despre atacurile în masă, pe care criminalul le-ar fi citit înainte să acţioneze. Totodată, în rucsacul acestuia s-a mai găsit o carte, mai exact "De ce omoară studenţii".

 Ali David Sonboly – sursă: Dailymail 

În calculatorul criminalului au fost găsite şi jocuri video care instigă la violenţă prin folosirea armelor, transmite Dailymail

David, care a pretins că a fost agresat la şcoală, nu deţinea licenţă pentru arma pe care a folosit-o, aceasta fiind o armă folosită de agenţii forţelor de ordine din întreaga lume.

Oficialii poliţiei locale au declarat că nu au găsit documente sau alte lucruri care să facă trimitere către gruparea teroristă ISIS. Potrivit anchetatorilor, tatăl tânărului este taximetrist, iar mama acestuia lucrează într-un lanţ de magazine german. Vecinii l-au descris pe acesta ca fiind un "tânăr liniştit".

David şi-a plănuit dinainte atacul, poliţiştii descoperind un anunţ pe Facebook prin care locuitorii oraşului erau anunţaţi că se vor da alimente gratuite la restaurantul de unde a început mascrul. 

Împuşcăturile s-au auzit în mall în jurul orei 17:50, ora locală, într-un fast food McDonald's.

O martoră a masacrului din Germania a declarat poliţiştilor că fiul ei se afla în baia restaurantului, când atacatorul şi-a încărcat arma. 

"Acolo şi-a încărcat arma. S-au auzit deodată împuşcături şi a început să tragă spre copii, care stăteau la masă şi mâncau. Nu putea fugi de acolo.", a declarat Lauretta, martoră a atacului, pentru CNN

Înainte de a trage, acesta a strigat "Allahu Akbar". "Am ştiut ce înseamnă asta pentru că sunt musulmancă. Am auzit asta şi am început să plţng instant.", a mai precizat Lauretta. 

Potrivit autorităţilor locale nu este cunoscut încă motivul pentru care tânărul a  recurs la acest gest. Atacul nu a fost revendicat de nicio grupare teroristă. 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: