Fapta sângeroasă a fost comisă în Australia, ţară ale cărei autorităţi au decis să-l trimită pe britanicul Christopher Clark Jones înapoi în Regatul Unit.

Conform Daily Star, el se mutase în Australia încă din copilărie şi a şocat planeta după ce s-a lăudat cu uciderea unui băiat fără adăpost.

La o adunare cu prietenii, cu doar câteva zile mai târziu după ce îşi măcelărise victima, Christopher Clark Jones a simţit nevoia să braveze.

Ceea ce este curios este faptul că o asemenea bestie cu chip de om a putut fi eliberată condiţionat după crima care a îngrozit planeta.

Luni, ofițerii de frontieră l-au îmbarcat pe Jones (36 ani) într-un avion care a decolat de pe Aeroportul Internațional Brisbane cu destinaţia Marea Britanie.

Adolescentul Morgan Shepherd (17 ani)  a fost înjunghiat 133 de ori înainte să fie decapitat cu un topor, un cuțit sau ferăstrău.

La câteva zile după crimă, trupul lui Morgan a fost găsit într-un mormânt superficial, după ce poliția australiană primise un pont anonim.

Ulterior, oamenii legii au găsit capul despicat al victimei pe un trunchi de copac din apropiere.

La crimă a participat şi James Patrick Roughan. Ambii dezaxaţi au fost condamnați pentru omor și condamnați pe viață.

Conform informaţiilor de la acea vreme, bărbații consumaseră alcool împreună cu Morgan la 29 martie 2005 şi s-au luat la ceartă după o discuţie contradictorie.

La proces, martorii au spus că Jones s-a lăudat că a folosit capul lui Morgan ca pe o bilă de bowling și ca pe o păpuşă de mână.

Primul care a băgat cuţitul în omul străzii a fost Jones, care ulterior i-a înmânat arma crimei lui James, care n-a ezitat să joace rolul măcelarului.

„James i-a tăiat capul și Christopher l-a smuls. James făcea glume după aceea”, a declarat un martor în timpul procesului.

Când a dat sentinţa, judecătoarea Roslyn Atkinson a spus că acest caz a fost unul dintre cele mai grave din cariera ei.

Înainte de eliberarea lui Jones, ministrul australian pentru Afaceri Interne, Peter Dutton, a anulat viza britanicului ce nu obţinuse cetăţenia australiană.

„Nu există niciun loc în comunitatea australiană pentru străinii care ucid australieni”, a declarat acesta presei locale.

Sursa: Daily Star