Evenimentul Zilei > Actualitate > Dezastru pe litoral. Descoperirea revoltătoare a șefului Gărzii de Mediu. „Lucrurile au rămas la fel”
Dezastru pe litoral. Descoperirea revoltătoare a șefului Gărzii de Mediu. „Lucrurile au rămas la fel”

Dezastru pe litoral. Descoperirea revoltătoare a șefului Gărzii de Mediu. „Lucrurile au rămas la fel”

Sâmbătă, 1 mai, Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Naționale de Mediu, a efectuat un control pe litoral, în zona Năvodari. În urma acțiunii sale, Octavian Berceanu a facut descoperiri revoltătoare.

Munți de gunoaie, deșeuri și conglomerate de materiale de construcţii a găsit șeful Gărzii de Naționale de Mediu, Octavian Berceanu, după ce a efectuat, sâmbătă, un control în zona Năvodari, județul Constanța.

„În calitate de comisar general e prima mea ieşire pe judeţul Constanţa, vreau să văd cum s-au aşternut lucrurile aici. La televizor am văzut 20 de ani cum autorităţile au venit pe malul mării, au dat indicaţii, au plecat şi lucrurile au rămas la fel. Cu timpul rămas la dispoziție vom lua staţiunile la rând să vedem ce este de făcut şi în lunile care vin vom fi permanent pe litoral să sancţionăm orice fapte cu caracter contravenţional sau infracţional care ţin de mediu”, a declarat Octavian Berceanu.

Munți de deşeuri găsite în zona Năvodari

„Cu tristeţe spun că am găsit foarte multe gunoaie, deşeuri, conglomerate de materiale de construcţii puse peste deşeuri, părăsite pe terenuri, dezvoltări imobiliare în expansiune cu munţi de deşeuri lângă, multă mizerie şi asta este ceea ce vedem la prima vedere când vom analiza în profunzime cred că vom găsi şi alte lucruri şi cu ajutorul colegilor din Constanţa de la Garda de Mediu şi al celorlalte instituţii, eventual cu ajutorul colegilor din zona de sud a ţării vom face controale pe litoral cât mai multe, săptămânale şi încercăm să punem presiune pe autoritatea publică locală, pe instituţiile care ar trebui să cureţe litoralul românesc”, a precizat şeful Gărzii Naţionale de Mediu.

Berceanu: Am întrebări vizavi de gestionarea deşeurilor în Dolj

Comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, afirmă că are întrebări vizavi de modul în care sunt gestionate deşeurile în judeţul Dolj, pentru că a găsit câmpuri pline de gunoaie în oraşele Bechet şi Dăbuleni, lângă culturile pe pepeni fiind şi o groapă mascată de gunoi unde se depozitează deşeuri inclusiv din lucrările publice de construcţii şi deşeuri periculoase.

„La Dăbuleni am găsit o groapă de gunoi mascată, cu pământ deasupra. Aici sunt aruncate materiale de construcţii provenite din lucrările publice de asfalt, dar şi deşeuri din azbest, aici au loc incendierile unde se scoate metalul. Este bătaie de joc, evident. Tot ce se întâmplă aici este ilegal, este o groapă neconformă peste care se pune pământ provenit din diferite lucrări. Groapa este mascată şi de un gard al unei proprietăţi, iar această groapă ilegală din Dăbuleni este printre culturi din pepeni.

Sunt aduse inclusiv deşeuri rezultate din lucrările de asfaltare contractate de la autorităţile publice, iar apoi sunt astupate cu pământ. Este o groapă de gunoi ilegală 100%, mascată ulterior de autoritate prin punerea unui strat de pământ de minim 10 cm deasupra. Este o ruşine. Iar asfaltul în loc să fie sortat, măcinat şi reintrodus în circuit economic, în lucrări de infrastructură, pentru că este foarte bun, este aruncat aici şi îngropat”, susţine comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu într-o postare pe pagina de Facebook.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: