Evenimentul Zilei > Actualitate > Dezastru la Sibiu! Rafale puternice de vânt au smuls coperișul unui bloc. Mai multe maşini au fost avariate. FOTO
Dezastru la Sibiu! Rafale puternice de vânt au smuls coperișul unui bloc. Mai multe maşini au fost avariate. FOTO

Dezastru la Sibiu! Rafale puternice de vânt au smuls coperișul unui bloc. Mai multe maşini au fost avariate. FOTO

Pompierii militari din Sibiu au intervenit imediat pentru îndepărtarea acoperişului smuls de vânt de pe un imobil care a căzut pe maşinile din parcare.
Următoarele ore vor aduce în mai multe zone din ţară primele ninsori importante din această iarnă. Codul galben de vânt şi ninsori a fost anunţate în mai multe zone ale ţării.  La munte zăpada se va aşeza într-un strat de 20 de centimetri şi peste tot va sufla vântul. Iar la această oră ninge puternic în Oltenia.

În Sibiu a fost Cod galben de vreme severă toată noaptea. Vântul a suflat intens, cu până la 60 de km/h. Rafalele au smuls acoperişul unui bloc şi l-au aruncat într-o parcare. Mai multe maşini au fost avariate (foto).

Vântul a desprins parţial acoperişul de pe un bloc din municipiul Sibiu, care a căzut pe autoturismele din parcare, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), citat de Agerpres.
Efectele Codului galben de vânt: Acoperişul unui bloc din Sibiu a căzut peste maşini

Andrei Demian avea maşina în zona în care a căzut acoperişul. O parcase acolo după ce s-a întors de la secţia de votare. Adrian Demian, proprietarul unui autoturism avariat: “Plafonul, oglindă, parbrizul, mai multe zgârieturi.”

Şi alţi vecini de-ai lui au maşinile distruse. Cei de la ISU vorbesc de cinci autoturisme avariate.

David Bărbulescu, proprietarul maşinii: “O bubuitură afară şi apoi am fost anunţat de vecini că a căzut un acoperiş jos în faţa blocului şi sunt maşini accidentate de resturile de acoperiş. Şi la celălalt e zgâriată aripa stângă.”

Mihai Midrigan, reprezentant ISU Sibiu: “A căzut aproximativ 50 de mp, iar tot atâta a rămas şi pe bloc. Au fost rafale puternice de vânt.

În Caraş-Severin a fost Cod portocaliu iar vântul a avut la rafală 90 de km/h. Vijeliile au prins putere şi în Olt dar nu s-au înregistrat pagube majore.

”Echipajele de pompieri militari sosiți la fața locului au intervenit prompt pentru degajarea unei bucăți de aproximativ 50 mp din acoperișul blocului căzut peste 2 autoturisme, precum și pentru consolidarea acoperișului rămas pe bloc”, a declarat Alina Voina, purtătorul de cuvant al ISU Sibiu.

Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită. Județul Sibiu se află sub avertizare Cod Galben de vant puternic.