Următoarele ore vor aduce în mai multe zone din ţară primele ninsori importante din această iarnă. Codul galben de vânt şi ninsori a fost anunţate în mai multe zone ale ţării.  La munte zăpada se va aşeza într-un strat de 20 de centimetri şi peste tot va sufla vântul. Iar la această oră ninge puternic în Oltenia.

În Sibiu a fost Cod galben de vreme severă toată noaptea. Vântul a suflat intens, cu până la 60 de km/h. Rafalele au smuls acoperişul unui bloc şi l-au aruncat într-o parcare. Mai multe maşini au fost avariate (foto).

Vântul a desprins parţial acoperişul de pe un bloc din municipiul Sibiu, care a căzut pe autoturismele din parcare, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), citat de Agerpres.
Efectele Codului galben de vânt: Acoperişul unui bloc din Sibiu a căzut peste maşini

Andrei Demian avea maşina în zona în care a căzut acoperişul. O parcase acolo după ce s-a întors de la secţia de votare. Adrian Demian, proprietarul unui autoturism avariat: “Plafonul, oglindă, parbrizul, mai multe zgârieturi.”

Şi alţi vecini de-ai lui au maşinile distruse. Cei de la ISU vorbesc de cinci autoturisme avariate.

David Bărbulescu, proprietarul maşinii: “O bubuitură afară şi apoi am fost anunţat de vecini că a căzut un acoperiş jos în faţa blocului şi sunt maşini accidentate de resturile de acoperiş. Şi la celălalt e zgâriată aripa stângă.”

Mihai Midrigan, reprezentant ISU Sibiu: “A căzut aproximativ 50 de mp, iar tot atâta a rămas şi pe bloc. Au fost rafale puternice de vânt.

În Caraş-Severin a fost Cod portocaliu iar vântul a avut la rafală 90 de km/h. Vijeliile au prins putere şi în Olt dar nu s-au înregistrat pagube majore.

”Echipajele de pompieri militari sosiți la fața locului au intervenit prompt pentru degajarea unei bucăți de aproximativ 50 mp din acoperișul blocului căzut peste 2 autoturisme, precum și pentru consolidarea acoperișului rămas pe bloc”, a declarat Alina Voina, purtătorul de cuvant al ISU Sibiu.

Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită. Județul Sibiu se află sub avertizare Cod Galben de vant puternic.