Evenimentul Zilei > Actualitate > Dezastru în Germania, din cauza ploilor torențiale. Cel puțin 19 morți, zeci de dispăruți și peste 1.000 de oameni evacuați. VIDEO
Dezastru în Germania, din cauza ploilor torențiale. Cel puțin 19 morți, zeci de dispăruți și peste 1.000 de oameni evacuați. VIDEO

Dezastru în Germania, din cauza ploilor torențiale. Cel puțin 19 morți, zeci de dispăruți și peste 1.000 de oameni evacuați. VIDEO

O parte a Germaniei a fost grav afectată în ultimele ore de ploile torențiale care au căzut necontenit și au creat condiții pentru inundații catastrofale.

Au fost mari probleme în Germania, din cauza ploilor abundente care au căzut în ultimele ore. Autorităţile din districtul Euskirchen (Renania de Nord-Westfalia) au anunţat joi dimineaţă decesul a opt persoane, bilanţul ploilor abundente şi al inundaţiilor ajungând la 19 decese în Germania.
Numeroase persoane sunt de asemenea date dispărute în această regiune şi în landul învecinat Renania-Palatinat.

Doi pompieri și-au pierdut viața în Germania, din cauza inundațiilor

Pe tot parcursul nopții de miercuri spre joi, serviciile de urgență s-au luptat împotriva maselor de apă. Pentru doi dintre pompieri misiunea avea să se dovedească fatală.

La Altena, în Sauerland, un pompier în vârstă de 46 de ani a murit în timp ce salva un bărbat. A fost luat pe sus de puhoiul apă, s-a înecat și nu a mai avut nicio șansă ca să scape cu viață. Decesul său a fost confirmat de poliția din Märkisches Kreis, după cum mai notează sursa citată.

La scurt, timp, un alt pompier a suferit un accident fatal. În timpul unei operațiuni în zona centralei electrice din Werdohl-Elverslingen, la doar câțiva kilometri de Altena, bărbatul s-a prăbușit. Chiar dacă i s-au făcut manevre de resuscitare, nu a mai putut fi menținut în viață. La Altena, străzile și subsolurile locuințelor au fost inundate.

1.000 de oameni evacuați din calea apelor

În Hückeswagen din Oberbergisches Kreis, digul Bevertalsperre a fost depășit din cauza precipitațiilor abundente. Apa curgea necontrolat peste marginea barajului, a declarat joi dimineață un purtător de cuvânt al centrului de control. Peste 1000 de oameni au fost nevoiți să-și părăsească casele în regim de urgență și au fugit din calea apelor.

Autorităților din landul Bergisches au luat în calcul o revărsare necontrolată a barajului Wupper de lângă Radevormwald. Din motive de securitate, locuitorii din Wupper au fost rugați să-și părăsească apartamentele.

Mai multe case și un adăpost pentru animale au fost evacuate în Solingen-Unterburg joi dimineața devreme din cauza inundației. Debitul de apă este în prezent neîntrerupt, așa cum a anunțat un purtător de cuvânt al sediului poliției din Wuppertal.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: