Evenimentul Zilei > Social > Dezastru în agricultură. Milioane de hectare, compromise. Care sunt zonele afectate
Dezastru în agricultură. Milioane de hectare, compromise. Care sunt zonele afectate

Dezastru în agricultură. Milioane de hectare, compromise. Care sunt zonele afectate

De parcă nu am aveam destule necazuri cu noul coronavirus,  iată că şi în agricultură este dezastru. Şi totul se întâmplă din cauza secetei puternice în tot mai multe judeţe ale ţării.

Agricultorii români  sunt afectați de secetă şi au nevoie de o decizie politică pentru a nu ajunge la faliment.

Potrivit datelor prezentate de ministrul Agriculturii, Adrian Oros, nu mai puțin de 3 milioane hectare de culturi ar fi compromise.

„Din păcate, peste consecințele pandemiei se suprapune și o secetă extremă și puternică în Dobrogea și Moldova. Foarte multe dintre culturile însămânțate în toamnă – trei milioane de hectare de grâu, orz, orzoaică, rapiță, sunt compromise în diferite grade. Ne vom gândi la măsurile de despăgubire și de compensare a pierderilor fermierilor„, a spus Oros.

Continuând. „Când vom termina monitorizarea în agricultură, am promis fermierilor că vom despăgubi toate pagubele provocate de secetă. Unde sunt pierderi de venit vom interveni concret cu sume sau măsuri care să îi ajute să repornească în agricultură și industria alimentară”, a declarat Adrian Oros, potrivit  Digi24.

Mai mult, ministrul a dat asigurări că nu există nicio problemă legată de stocurile de alimente de bază, ba chiar întâlnim surplusuri la unele produse – lapte, carne de vită, ouă, carne de pasăre, legume – din cauza schimbării comportamentului de cumpărare.

„Fermierii nu au unde valorifica aceste produse, nu există cerere. E greu de spus ce să facă cu ele” a concluzionat ministrul Agriculturii.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: