Evenimentul Zilei > Actualitate > Dezamăgirea Apple. iPhone 5, un telefon cu multe minusuri
Dezamăgirea Apple. iPhone 5, un telefon cu multe minusuri

Dezamăgirea Apple. iPhone 5, un telefon cu multe minusuri

Primul iPhone după Steve Jobs e la fel, dar mai mare. Produsele Apple nu mai au secrete înainte de lansare.

Misterul noului telefon Apple a fost dezlegat. Însă noul iPhone 5 nu a fost o aşa de mare surpriză. Pentru prima dată, Apple a scăpat în presă şi pe blogurile de specialitate aproape toate detaliile tehnice şi imagini cu noul produs.
Toate s-au adeverit. Însă faptul că secretomania Apple a fost dejucată nu ar fi fost o problemă pentru fanii gadgeturilor, dacă noul iPhone ar fi adus măcar câteva lucruri care să facă cu adevărat o diferenţă faţă de modelele anterioare.
Pe scurt, e un model 4S, un pic mai subţire, cu ecran mai mare şi câteva îmbunătăţiri hardware. Apple ar fi putut foarte bine să-l denumească iPhone 4S Plus.
CAMERA.
Are doar 8MP, în condiţiile în care numai luna aceasta Sony sau LG au anunţat smartphoneuri cu senzori foto de cel puţin 12MP.
TEHNOLOGII.
Smartphone-urile de ultimă generaţie prezentate în ultimele luni sunt toate dotate cu tehnologia NFC, cea care permite, printre altele, să plăteşti cu telefonul. Sunt înregistrate datele contului tău în smartphone, iar când îl apropii de un dispozitiv special, plăteşti. Pe iPhone 5 lipseşte această tehnologie.
BATERIA.
Smartphone-uri precum Nokia Lumia sau Samsung Galaxy S3 se vor încărca wireless, prin inducţie magnetică. Pur şi simplu pui telefonul pe suprafaţa unui dispozitiv special şi se încarcă fără să mai ai nevoie de fir. Astfel de sisteme urmează să apară începând de anul viitor în cafenele şi resaturante. iPhone 5 nu e dotat cu acest sistem.
DESIGNUL.
Singurele noutăţi sunt că va avea carcasa dintr-o combinaţie de aluminiu cu sticlă şi va fi ceva mai lung decât modelul 4S. În rest, nimic nou faţă de modelele anterioare, nimic spectaculos, aşa cum aştepta toată lumea.
MUFA.
Fanii îşi doreau o mufă compatibilă micro-USB. N-a fost aşa, cei de la Apple au făcut o mufă a lor, mult mai mică, pentru a face telefonul mai subţire. Astfel, utilizatorii iPhone 5 trebuie să-şi cumpere alte sisteme audio, special concepute pentru smartphone-ul Apple, sau să-şi monteze nişte adaptoare inestetice.
CEL MAI SUBŢIRE TELEFON.
Apple s-a lăudat că iPhone 5 e cel mai suplu smartphone. Huawei Ascend P1 are 6,65 mm, faţă de 7,6 mm cât are noul iPhone.
PLUSURI.
Are trei microfoane cu ajutorul cărora va elimia sunetul de fond atunci când înregistrezi sau vorbeşti la telefon. De asemenea, camera va avea o funcţie de panoramare, iar partea de procesare a fost îmbunătăţită.
Procesorul de pe iPhone 5 e de două ori mai puternic decât modelul 4S în ceea ce priveşte viteza şi partea grafică. iPhone 5 va fi compatibil cu tehnologia 4G.
Noul smartphone Apple va apărea în ofertele magazinelor de telefonie mobilă din România, începând cu luna decembrie
Citiţi şi:

  • Care sunt diferenţele între iPhone 5 şi iPhone 4S
  • IPHONE 5 S-A LANSAT. Specificaţii tehnice, preţ şi când ajunge în România | VIDEO