Evenimentul Zilei > Monden > Detalii uluitoare! Regina Elisabeta, implicată în dosarul de abuz al prințului Andrew. Se vorbește despre sume fabuloase de bani
Detalii uluitoare! Regina Elisabeta, implicată în dosarul de abuz al prințului Andrew. Se vorbește despre sume fabuloase de bani

Detalii uluitoare! Regina Elisabeta, implicată în dosarul de abuz al prințului Andrew. Se vorbește despre sume fabuloase de bani

Regina Elisabeta finanțează bătălia juridică a fiului său căzut în dizgrație, prințul Andrew, împotriva unor acuzații bombă de abuz sexual în contextul prieteniei sale cu pedofilul Jeffrey Epstein, potrivit unui raport publicat vineri. Suverana ar fi cea care a plătit facturile pentru apărarea acuzatului, relatează NY Post.

Monarhul în vârstă de 95 de ani sacrifică milioane de lire sterline din averea sa privată mai multor avocați care cer până la 2.000 de dolari pe oră, potrivit The Telegraph. Ducele de York a fost eliberat din funcțiile regale de către Regina Elisabeta în urma acuzațiilor aduse de Virginia Roberts Giuffre, în vârstă de 38 de ani, potrivit cărora acesta a agresat-o sexual de trei ori când avea 17 ani.

Andrew a acceptat săptămâna trecută procesul intentat de Giuffre la tribunalul federal din Manhattan, după ce avocații acesteia l-au acuzat că a încercat să se dojenească în fața cererii legale.

Bărbatul de 61 de ani, care este al nouălea în linia de succesiune la tron, a negat că a abuzat-o sexual pe Giuffre în timpul prieteniei sale cu Epstein și a aruncat vine pe Ghislaine Maxwell, care este acuzată că a abuzat și recrutat minore pentru pedofil.

Prințul Andrew și Virginia Giuffre

Probleme financiare pentru Prințul Andrew. Regina Elisabeta i-a plătit facturile avocaților

Potrivit sursei citate, prințul Andrew se află într-o situație financiară delicată, motiv pentru care Regina Elisabeta i-ar fi plătit facturile avocaților. Prințul Andrew nu are niciun „venit perceptibil”, potrivit raportului, și în urmă cu câteva zile a vândut singura proprietate pe care o deținea, o cabană de 24 de milioane de dolari într-o stațiune de schi din Elveția, pentru a soluționa un proces în care este acuzat că nu a plătit 9 milioane de dolari pe care îi datora pentru locuință.

În urmă cu mai mult timp, Epstein i-a dat 24.000 de dolari fostei soții a prințului, Sarah Ferguson, aflată într-o situație financiară nefericită, pentru a o ajuta să achite o datorie.

Următorul termen în dosarul Prințului Andrew este pe 29 octombrie.

Epstein s-a spânzurat în închisoarea sa din Manhattan în luna august a anului 2019, în timp ce aștepta să fie judecat pentru acuzații sexuale grave.

Maxwell se află în arest în Brooklyn în așteptarea procesului pentru că ar fi abuzat fete minore și le-a recrutat pentru Epstein. Ea a pledat nevinovată.

Virginia Giuffre prezintă dovezi ale abuzului. Le-a trimis la Casa Regală

Partea vătămată din dosar a publicat, în urmă cu puțin timp, o imagine în care pretinde că a trimis acte legale referitoare la procesul de abuz împotriva prințului Andrew. Giuffre spune că a încercat de mai multe ori să aducă dovezile prințului Andrew, dar susține că echipa sa juridică i-a zădărnicit încercările. Prințul Andrew a fost acuzat că s-a „ascuns” pe moșia de vară a reginei din Balmoral, Scoția, în încercarea de a evita procesul civil în SUA.

Plicul postat a fost adresat Prințului Andrew pe adresa regală din parcul privat Windsor Great, pe 9 septembrie. Scrisoarea a fost una dintre cele cinci presupuse încercări ale lui Giuffre de a servi prințului dovezile pe care el le neagă, la care echipa sa juridică trebuie să răspundă în termen de 21 de zile.

Avocații lui Giuffre au declarat: „Serviciul nu este un joc de ascundere în spatele zidurilor palatului”. Reamintim că Giuffre l-a acuzat pe ducele de York că a agresat-o sexual la 17 ani, lucru pe care el îl neagă vehement.