Evenimentul Zilei > Actualitate > Detalii noi în ancheta incendiului de la Bamboo
Detalii noi în ancheta incendiului de la Bamboo

Detalii noi în ancheta incendiului de la Bamboo

Polițiștii din Constanța au deschis dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere prin incendiere în cazul fostului club Bamboo din Mamaia care, luni dimineață, a fost mistuit în întregime de flăcări. Intre timp, pompierii continuă investigațiile la fața locului.

Ruinele imobilului care adăpostea unul dintre cele mai de fițe cluburi din nordul stațiunii Mamaia au fost cercetate, astăzi, de investigatori. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Constanța, Andreea Munteanu, “în cauză a fost deschis un dosar de cercetare penală, iar polițiștii Serviciului  de Investigații Criminale efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere prin incendiere”. Administratorul clubului, Radu Tarcan, a fost audiat de polițiști. Omul nu crede că focul a pornit de la un aragaz lăsat nesupravegheat, cum s-a avansat inițial ca și cauză probabilă a izbucnirii incendiului, considerând că este vorba de un scurtcircuit în tavan, la una dintre băi.

De altfel, clubul fusese gândit să semnalizeze orice urmă de fum sau de foc, existând o instalație de alarmare cu senzori care intrau automat în funcțiune. Se pare că angajații aflați în interior au observat târziu incendiu tocmai pentru că a pornit dintr-un loc ascuns vederii. Analizând desfășurarea incendiului și viteza arderii, pompierii știu acum de ce, în mai puțin de 15 minute, întregul imobil s-a transformat într-un rug imens de foc.

“În interiorul clubului, incendiul s-a manifestat cu violență și s-a extins datorită faptului că erau depozitate canapelele realizate din material combustibil și, cel mai probabil,  golurile perimetrale de închidere exterioară au cedat. În acest fel a fost mult oxigen introdus în interior”, a declarat maiorul Mihai Georgescu, de la ISU Dobrogea.

Pagubele nu au fost încă estimate însă potrivit administratorului Radu Tarcan sunt foarte mari. Din fericire nu au fost victime omenești, cei 12-14 angajați aflați în incinta clubului reușind să se autoevacueze la timp. Doar doi dintre ei au fost ajutați de către pompieri, fără că să fie nevoie de intervenția medicilor. Patronul clubului suferă pentru a treia oară pierderea prin incendiu a afacerii, două, anterioare, având loc în capitală.

Clubul din Mamaia s-a numit inițial Bamboo, apoi Le GaGa,  iar mai nou se rebrănduise sub denumirea “Silence”. În acest sezon estival nu a funcționat nicio zi. Clubul avea de securitate la incendiu, dar nu și autorizație. În 2017 și 2018 a fost amendat de ISU Dobrogea, tocmai pentru lipsa acestei autorizații de securitate la incendiu.