Evenimentul Zilei > Actualitate > Deşi OMS spune că Tulpina „Mu” nu este o amenințare, a fost detectată în toată America. Se răspândește cu o viteză de nedescris
Deşi OMS spune că Tulpina „Mu” nu este o amenințare, a fost detectată în toată America. Se răspândește cu o viteză de nedescris

Deşi OMS spune că Tulpina „Mu” nu este o amenințare, a fost detectată în toată America. Se răspândește cu o viteză de nedescris

Noua tulpină COVID-19, intitulată „Mu”, a fost detectată în toate statele americane, iar oamenii de știință se tem deoarece este mult mai transmisibilă faţă de Delta și rezistentă la vaccinuri.

Tulpina ”Mu” a fost detectată în toate statele americane, cu excepția statului Nabraska, iar oamenii de știință se tem că e mai ușor transmisibilă decât Delta.

Florida și California au raportat 384 de cazuri de infectare – cel mai mare număr dintre cele 49 de state SUA infectate. Los Angeles a raportat 167 de cazuri. Alaska a avut cel mai mare număr de infectări cu varianta Mu – 146.

Alte state americane: 42 în Maine, 73 în Connecticut și 39 în Hawaii

Varianta Mu – care a fost identificată în Columbia în ianuarie – s-a răspândit în 41 de țări diferite, inclusiv în Statele Unite, și se teme, de asemenea, să fie rezistentă la vaccin.

Varianta a devenit de interes datorită potențialului său de a deveni mai transmisibil și mai rezistent la vaccinuri, așa cum a fost descoperit de Organizația Mondială a Sănătății la 30 august.

Tulpina Mu, care a fost detectată în ianuarie în Columbia, s-a răspândit în 41 de țări, iar temerea oamenilor de știință este că aceasta e posibil să fie rezistentă la vaccin.

Vârful cazurilor variantei Mu a fost prezent la mijlocul lunii iulie și a scăzut de atunci. Cu toate acestea, teama este că varianta se va întări din nou în viitor.

”Descoperirea noilor tulpini, cum ar fi Mu, și răspândirea acestora pe tot globul, evidențiază necesitatea păstrării măsurilor de siguranță”, a spus Barbara Ferrer, directorul Institutului de Sănătate Publică din Los Angeles.

Varianta Mu se sustrage anticorpilor obținuți prin boală dar şi vaccinurilor

”De aceea vaccinarea și purtarea măștii sunt atât de importante. Aceste acțiuni rup lanțul de transmitere, și limitează răspândirea COVID-19, care îi permite virusului să se muteze în ceva ce poate fi mult mai periculos”, a adăugat ea.

Doctorul Anthony Fauci a comentat asupra acestei noi tulpini, însă a evidențiat faptul că nu va deveni noua dominantă.

Varianta a fost descrisă de Fauci ca „o constelație de mutații care sugerează că s-ar sustrage anumitor anticorpi, nu numai anticorpii monoclonali, ci vaccinului și anticorpilor convalescenți induși în ser”.

”Cu toate că nu a devenit atât de periculoasă, trebuie să fim mereu atenți la noile tulpini ce apar. Momentan nu o considerăm o amenințare”, a spus el, potrivit Daily Mail.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: