Nelinişte maximă pentru Regatul Unit al Marii Britanii.
Responsabilul rachetelor nucleare de pe submarinul HMs Vigilant, a provocat un scandal fără precedent în Regat. Len Louw, acesta este numele, nu este nici pe departe bărbatul dur şi intransigent, cum ar trebui să fie. Pe de altă parte, el este desemnat ca persoana care să gestioneze armele nucleare, atât de periculoase – după cum explică Il Messaggero – cât 30 de bombe de la Hiroshima, arme care pot ucide 60 de milioane de persoane.
Len este  după cum se vede, mai degrabă tipul care se prezintă la locul de muncă după o noapte de beţie puternică, încă rupt de beat şi având în mână o cutie de carton conţinând resturi de friptură de pui pentru un viitor prânz. Totul a început într-o zi, sau mai bine zis într-o dimineaţă, când colegii săi au fost nevoiţi să remarce condiţiile critice în care se afla şeful cel mare.

HMs Vigilant, nu este întâmplător poreclit HMs Sex and Cocaine

„Persoana care trebuia să predea tura, a înţeles că ceva foarte grav tocmai se întâmpla, ceva nu era în regulă”, a povestit o sursă tabloidelor, explicând că Len Louw „nu se afla în condiţia de a fi responsabil să aibă grijă de armele nucleare” şi că „nu mai era nimic altceva de făcut decât să-şi anunţe de urgenţă superiorii”. O chestiune care nu era nici pe departe o noutate. HMs Vigilant, nu este întâmplător poreclit HMs Sex and Cocaine.

Înaintea relelor obiceiuri ale lui Louw, în anul 2017 un alt ex comandant împreună cu un ofiţer superior au fost îndepărtaţi din funcţie fiindcă au întreţinut relaţii intime cu femei-ofiţer, proaspete absolvente, violând astfel regula care impune de „a nu pipăi”, mai precis de a nu avrea relaţii intime la bord. La puţin timp după această poveste „fierbinte”, alţi 9 membri ai echipajului au fost daţi afară pentru consum de cocaină. Un caz care a făcut înconjurul lumii întregi şi a pus în dificultate pe însăşi Regina Elisabeta a II-a.

Submarinul va ieşi „la pensie în 2032”

Ultimele ştiri ne anunţă că un sfert de echipaj a rezultat pozitiv la Covid, probabil din pricina „bunului obicei” de a ieşi nopţile în localurile nu numai din Georgia, dar şi din Florida, acolo unde sunt zonele cele mai lovite din SUA. „Au stat umăr lângă umăr săptămâni întregi, iar marinarii…fac ceea ce fac marinarii”, spune o sursă, potrivit Libero Quotidiano.