DESECRETIZARE protocoalelor este ABSOLUT OBLIGATORIE. Românii au dreptul să AFLE TOT ADEVĂRUL

Codrin Ștefănescu a făcut publică opinia sa unde consideră că este absolut obligatorie desecretizarea tuturor protocoalelor încheiate de SRI cu insituţiile statului. Toate aceste colaborări sau „cooperări”, cum le numea Codruţa Kovesi, trebuie suspendate imediat, iar efectul lor trebuie anulat"

Codrin Ștefănescu susține că desecretizarea protocoalelor dintre SRI și instituțiile de forță va reseta întregul Sistem din România. El consideră că odată desecretizate protocoalele va fi un adevărat cutremur pe scena politică, dar și în zona justiției și mass-media.

"De altfel, de ceva vreme, PSD solicită public acest lucru, întrucât susţinem că este imperios necesar aflarea conţinutului acestor protocoale. Pentru că secretizarea lor nu derivă din imperativul aplicării legii specifice a informațiilor clasificate, şi cu atât mai mult cu cât, de la o zi la alta aflăm cum numărul protocoalelor creşte, astfel încât a ajuns să depăşească cu mult cifra de 100. Ceea ce este absolut halucinant. "Şi pe lângă faptul că documentele trebuie făcute publice, trebuie înţeles totodată şi că ele, prin încălcarea în mod repetat şi conştient a tuturor legilor în vigoare, sunt caduce şi nu pot exista. De aceea, toate aceste colaborări sau „cooperări”, cum le numea Codruţa Kovesi, trebuie suspendate imediat, iar efectul lor trebuie anulat", a declarat Codrin Ștefănescu.

”Cel mai important lucru, după desecretizare se va afla care au fost sursele din toate aceste zone. Vom afla numele politicienilor care s-au cerut la aceste întâlniri cu Sistemul, întâlniri în cadrul cărora se practicau diferite sporturi, se organizau șprițuri. Acești politicieni care se ofereau să fie surse împotriva propriilor colegi.

"În plus, nu există niciun motiv real de colaborare între judecători şi SRI, fiind o situaţie anormală într-o democraţie. În mod clar şi fără echivoc, este interzisă prin lege orice formulă, oricare ar fi configuraţia acesteia privind colaborarea sau parteneriatul între magistraţi şi procurori. Şi atunci, cu atât mai mult implicarea serviciilor de informaţii în activitatea unui judecător reprezintă o modalitate clară de presiune sau de influențare a deciziilor judecătorilor.

De asemeni, nu există niciun motiv legal care să justifice colaborarea dintre: SRI şi CSM, SRI şi Inspecţia Judecătorească, SRI şi DNA, SRI şi ÎCCJ, pentru că pur şi simplu ar fi o formă de influenţă şi presiune neconstituţională şi ilegală.

”Depinde ce desecretizări au loc, pentru că protocole au fost mult mai multe, nu doar cele care se vehiculează în spațiul public. În orice caz aceste acte secretete, care s-au adăugat la lege și împotriva legii, așa cum spunea Dana Gârbovan, odată făcute publice vor crea o resetare a tot ce știam în România, nu doar jocul politic va fi resetat, ci întreaga societate în ansamblul său", a mai declarat Codrin Ştefănescu.