SFÂRŞITUL OMENIRII poate veni de unde NU SE AŞTEAPTĂ NIMENI. O descoperire POATE GENERA EXTINCŢIA dacă ajunge în mâinile greşite...
Editura Evenimentul si Capital

SFÂRŞITUL OMENIRII poate veni de unde NU SE AŞTEAPTĂ NIMENI. O descoperire POATE GENERA EXTINCŢIA dacă ajunge în mâinile greşite...

Autor: | | 5 Comentarii | 78653 Vizualizari

Oamenii de știință au făcut decoperirea secolului. În viitor, geoingineria ar putea fi folosită pentru a manipula fenomele meteorologice, dar pot exista şi consecințe severe, asemenea celor din filmele hollywodiene care abordeaza subiectele legate de schimbările climatice.

În viitor, oamenii ar putea utiliza geoingineria pentru a contracara schimbările climatice. Însă, specialiştii avertizează că o întrerupere bruscă a acestui proces va avea efecte severe asupra animalelor şi plantelor.

''Creşterea rapidă a temperaturilor după oprirea tehnicilor de geoinginerie va reprezenta o ameninţare puternică a mediului înconjurător şi a biodiversităţii,'' afirmă coautorul lucrării Alan Robock, profesor din cadrul Universităţii Rutgers.

''Dacă geoingineria se va opri brusc, efectele vor fi devastatoare, aşadar pulverizarea dioxidului de sulf în atmosferă va trebui diminuată treptat,'' a adăugat el.

Geoingineria este reprezentată de controlarea climei şi oprirea efectelor provocate de combustibilii fosili, principala cauză a încălzirii globale. Deşi cercetătorii au analizat impactul geoingineriei asupra climei, până în prezent nu sunt cunoscute efectele pe care le vor resimţi biodiversitatea şi ecosistemul.

Ideea de bază a geoingineriei se referă la crearea norilor de acid sulfuric ce vor reflecta razele solare pentru ca planeta să se poată răci. Robock susţine că pulverizarea substanţei din aeronave ar putea fi implementată în următorii 10, 20 de ani. În cadrul studiului, specialiştii au utilizat un model computerizat în care geoingineria era utilizată pentru scăderea temperaturilor.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate