Evenimentul Zilei > Actualitate > Descoperirea care schimbă tot ce se ştia despre OMENIRE. Cine este strămoşul OMULUI | GALERIE FOTO
Descoperirea care schimbă tot ce se ştia despre OMENIRE. Cine este strămoşul OMULUI | GALERIE FOTO

Descoperirea care schimbă tot ce se ştia despre OMENIRE. Cine este strămoşul OMULUI | GALERIE FOTO

Descoperirea epocală a fost făcută într-o peşteră din Africa de Sud şi este vorba despre o nouă specie de strămoş al omului, numit Homo naledi.

La finalul anului 2013, Lee Berger, un professor de la Universitatea Witwatersrand, din Jonannesburg, a primit un fragment de maxilar descoperit de un speolog amator. Profesorul respectiv nici nu bănuia că ceea ce a primit este o descoperire incredibilă. Astfel, după doi ani de cercetări în Peştera Rising Star, Lee Berger şi echipa sa au ajuns la concluzia că este vorba de o nouă verigă în arborele genealogic al speciei umane.

"Practic, aici vedem tot mai multe specii, ceea ce înseamnă că natura făcea experimente cu evoluţia umană, dând astfel naştere unor tipuri diferite de creaturi asemanătoare cu oamenii, având originea în diverse locuri din Africa", a spus Lee Berger, informează barcroft.tv.

Homo naledi este diferit faţă de orice om primitiv găsit în Africa, prin faptul că are un creier foarte mic, precum la gorile. De asemenea, pelvisul şi umerii sunt la fel de primitive.Se estimează că această specie a trăit în urmă cu 2,5 – 2,8 milioane de ani în urmă.

Vedeţi în galeria foto de mai sus imagini cu descoperirea epocală.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: