Evenimentul Zilei > International > DESCOPERIREA care a UIMIT tot MAPAMONDUL. Un cuplu a fost găsit după 75 de ani într-un GHEȚAR. Reacția fiicei când și-a văzut părinții
DESCOPERIREA care a UIMIT tot MAPAMONDUL. Un cuplu a fost găsit după 75 de ani într-un GHEȚAR. Reacția fiicei când și-a văzut părinții

DESCOPERIREA care a UIMIT tot MAPAMONDUL. Un cuplu a fost găsit după 75 de ani într-un GHEȚAR. Reacția fiicei când și-a văzut părinții

Pe ghețarul Tsanfleuron, lângă un teleschi deasupra stațiunii Les Diablerets, la o altitudine de 2.615 metri au fost găsite trupurile înghețate ale unui cuplu elvețian, dispărut acum 75 de ani în Alpi.

Marcelin și Francine Dumoulin, părinții a șapte copii, au plecat să-și mulgă vacile aflate pe o pajiște deasupra Chandolinului, în cantonul Valais, la 15 august 1942, potrivit www.edition.cnn.com

"Ne-am petrecut toată viața în căutarea lor, fără să ne oprim. Am crezut că într-o bună zi le-am putea oferi funeraliile pe care le meritau", a declarat cea mai tânără fiică a cuplului, Marceline Udry-Dumoulin, în vârstă de 75 de ani.

"Pot să spun că, după 75 de ani de așteptare, această veste îmi dă un sentiment profund de calm", a spus ea.

Poliția cantonală din Valais a declarat că cele două corpuri aveau asupra lor documentele de identitate.

Va fi făcut un test ADN pentru a confirma identitatea celor doi.

"Corpurile se aflau aproape unul de altul. Era un bărbat și o femeie purtând îmbrăcăminte care datează din perioada celui de-al doilea Război Mondial ", a declarat Bernhard Tschannen, directorul Glacier 3000.

"Trupurile au fost perfect conservate în ghețar, iar lucrurile lor erau intacte", a adăugat acesta. "Credem că e posibil să fi căzut într-o crevasă unde au rămas de zeci de ani. Pe măsură ce ghețarul s-a retras,  trupurile lor au ieşit la suprafaţă", a afirmat Tschanen, în faţa unui tribunal din Geneva,

Marcelin Dumoulin, de 40 de ani, cizmar, și Francine, 37 de ani, învăţătoare, au  în urmă lăsat 7 copii, cinci fii și două fiice.

"A fost prima dată când mama mea a mers cu el la un astfel de drum. Ea era mereu însărcinată și nu putea să urce în condițiile dificile ale unui ghețar ", a spus Udry-Dumoulin.

"După un timp, copiii au fost separați și plasați în alte familii. Am avut norocul să rămân cu mătușa mea. Cu toții am locuit în regiune, dar am devenit străini", a continuat fiica celor doi.

Ea a adăugat că "pentru înmormântare, nu voi purta negru. Cred că albul ar fi mai potrivit. Reprezintă speranța, pe care nu am pierdut-o niciodată ".

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.