Evenimentul Zilei > Actualitate > Descoperire ULUITOARE făcută în ADÂNCURI. Seceta a scos la IVEALĂ un MONUMENT vechi de 400 de ani | GALERIE FOTO
Descoperire ULUITOARE făcută în ADÂNCURI. Seceta a scos la IVEALĂ un MONUMENT vechi de 400 de ani | GALERIE FOTO

Descoperire ULUITOARE făcută în ADÂNCURI. Seceta a scos la IVEALĂ un MONUMENT vechi de 400 de ani | GALERIE FOTO

O descoperire incredibilă a fost făcută în apele râului Grijalva, din Mexic. În acest an, bazinul hidrografic al râului a fost lovit de secetă, iar nivelul apei a scăzut cu 25 de metri. Din această cauză, a ieşit la iveală ruinele unei biserici din epoca colonială.

Biserica a fost construită la mijlocul secolului al XVI-lea de un grup de călugări conduşi de Friar Bartolome de la Casas, informează dailymail.co.uk. Aceştia au venit aici să ia contact cu populaţia Zague, din oraşul Quechula.
Biserica a fost înghiţită de ape în anul 1966, când apele rezervorului Nezahualcoyotl au inundat-o. Ruinele au o înălţime de aproximativ 9 metri, o lungime de 56 de metri şi 13 metri lăţime. Turnul clopotniţei se înălţa la peste 14 metri deasupra celui care se numeşte Templul de Santiago sau Templul Quechula.

Au mai fost găsite şi osemintele celor decedaţi în urma epidemiei de ciumă, de asemenea lemnul din podul corului şi grinzile de acoperiş. Această biserică a fost construită pentru un număr de localnici, fapt care nu s-a mai întâmplat din cauza faptului că aceştia au decedat de ciumă. Cel mai probabil, biserica nu a avut un preot permanent, doar cei care veneau în vizită de la Tecpatan”, a spus arhitectul Carlos Navarete.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: